Vācijā februārī sāka filmēt realitātes šovu. Tā dalībnieki vēl neko nezina par Covid-19 krīzi (5)

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Volstrītā strauji krīt akciju cenas, tiek slēgtas robežas ceļošanai, daudzviet darbu pārtrauc sabiedriskās vietas, cilvēki neiziet no mājām. Taču Ķelnē tiek filmēta realitātes šova "Big Brother" jaunā sezona, un tā dalībnieki dzīvo svētlaimīgā neziņā par pasaulē notiekošo.

Tomēr tā tas ilgi vairs neturpināsies. Otrdien šova speciālizlaidumā dalībniekiem tiks atklāts, ka kopš filmēšanas sākuma pasauli pārņēmusi globālā Covid-19 pandēmija, vēsta portāls "The Local".

Šova jauno sezonu sāka raidīt 10.februārī, kad vīruss plosījās Ķīnā, taču vēl nebija smagi skāris Eiropu. Tā kā realitātes šova dalībniekiem nav atļauti kontakti ar ārpasauli, viņi nezina, kādas pārmaiņas šajā laikā notikušas.

Kad dalībnieki sāka dzīvot šova mājā, bija zināms tikai par dažiem izolētiem Covid-19 gadījumiem Bavārijā. Kopš tā laika saslimšanas gadījumu skaits Vācijā pieaudzis līdz gandrīz 8000. Apstiprināti 20 nāves gadījumi.

Valstī slēgti bērnudārzi un skolas, atcelti publiski pasākumi, kā arī iedzīvotājiem ieteikts neceļot. Daļēji paralizēta ikdienas dzīve - nestrādā vairums veikalu, bet restorānu darba laiks ir ierobežots.

Realitātes šova telpas atrodas vissmagāk skartajā Vācijas reģionā - Ziemeļreinā-Vestfālenē.

Raidorganizācija "Sat.1" laikrakstam "Süddeutsche Zeitung" taisnojās, ka 14 šova dalībnieki par notiekošo ārpasaulē tiekot informēti pavisam retos izņēmuma gadījumos, piemēram, ja kāds tuvinieks ir saslimis vai nomiris. 

Marta sākumā šovam pievienojās četri jauni dalībnieki, taču viņiem tika piekodināts nerunāt par koronavīrusu. Pēc asas kritikas sociālajos tīklos raidorganizācija pieņēma lēmumu tomēr izstāstīt šova dalībniekiem, kas notiek aiz viņu mājas sienām.

Tas notiks tiešraidē otrdienas vakarā. Dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus un noskatīties tuvinieku sagatavotus videoziņojumus.

Realitātes šova "Big Brother" versijas tiek raidītas arī citur pasaulē. Austrālijas un Kanādas šovu dalībnieki jau tikuši informēti par notiekošo.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu