Smiltenē aicina vecākus nevest bērnus uz bērnudārzu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Smiltenē pašvaldība aicina vecākus nevest bērnus uz bērnudārzu līdz 14.aprīlim un rast veidu, kā nodrošināt savu bērnu pieskatīšanu mājas apstākļos, kā arī darba devējus atbalstīt vecākus, nodrošinot iespēju saviem darbiniekiem pieskatīt bērnus mājas apstākļos, informēja Smiltenes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Mūze.

Viņa stāstīja, ka tiem vecākiem, kuriem nav iespējams pieskatīt savus bērnus, bērnudārzos tiek nodrošinātas dežūrgrupas, kurās ir ierobežots maksimālais bērnu skaits līdz pieciem bērniem grupā.

"Piemēram, Smiltenes pirmsskolas izglītības iestādē "Pīlādzītis" pirmdien bija 15 bērni, bet vakar tikai divi no aptuveni 300 bērniem, kuri ikdienā apmeklē šo bērnudārzu," sacīja Mūze.

Viņa uzsvēra, ka šāds lēmums pašvaldībā pieņemts, lai maksimāli pasargātu bērnus un viņu ģimenes locekļus no saslimšanas ar Covid-19 un ierobežotu tā izplatību.

"Mēs esam ļoti pateicīgi vecākiem, kuri jau ir atraduši iespēju šajā ārkārtas situācijā un bērnus uzrauga paši vai arī to dara vecvecāki," teica Mūze.

Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav pēdējo 14 dienu periodā bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām, un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu. 

Smiltenes novada pirmsskolas izglītības iestādes vispārējam apmeklējumam būs slēgtas līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai valstī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu