TVNET aicina: ⟩ Būsim vienoti un paliksim mājās! Žurnālists Iļja Kozins (1)

Iļja Kozins
, Žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Iļja Kozins
Iļja Kozins Foto: Jānis Škapars/TVNET

Covid-19 pandēmija ir pārņēmusi pasauli, un Latvija nav izņēmums. Kopš 12. marta mūsu valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un iedzīvotāji tiek lūgti palikt mājās. Tomēr dzīve ar to neapstājas. Portāls TVNET piedāvā ielūkoties savu žurnālistu brīvā laika plānos šajā trauksmainajā periodā.

Spēlēšu ukuleli

Nav tā, ka žurnālistiem mūsdienās ir tonnām brīvā laika. Arī es neesmu izņēmums. Tomēr arī Covid-19 trakuma pārņemtajā pasaulē atrodu vismaz pusstundu dienā, lai uzspēlētu kaut ko uz ukuleles. Tā ir maza havajiešu ģitāra ar raksturīgu dzīvespriecīgu skanējumu. Jau kopš bērnības esmu sapņojis kļūt par mūziķi un, lai gan liktenis lēmis citādāk, tomēr atradu diezgan vienkāršu veidu, kā šo tieksmi apmierināt. 10 minūšu laikā apgūstot 3 pirmās nepieciešamības akordus, jūs jau varēsiet spēlēt vienkāršus skaņdarbus. Turklāt internetā ir tūkstošiem labu, pamācošu video. Un kas gan var būt labāks šai drūmajā laikā par iespēju spēlēt mīļāko izpildītāju dziesmas un dziedāt līdzi?

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pievērsīšos datora drošībai

Tā kā darba dienas ir aizņemtas, gan ziņojot par Latvijas notikumiem, gan atrodoties lekcijās universitātē, brīvo laiku cenšos izmantot tā, lai vairāk būtu ārpus mājām. Tā kā pašreizējā situācijā viss ir apgriezies kājām gaisā, beidzot ir iespēja vairāk uzmanības veltīt mājas datoram un konkrēti tā drošībai. Jau ilgāku laiku neesmu atjauninājis mājas datora drošības sistēmu. Turklāt pagājušā gada nogalē dzimšanas dienā man uzdāvināja jaunu kompānijas Eset antivīrusu. Tieši tagad ir īstais laiks, lai to notestētu un saprastu, kādi vēl drošības robi ir manā datorā.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pavadīšu laiku pagalmā

Nenoliedzams bonuss, dzīvojot Jūrmalā, ir tas, ka daba, ar to domājot pirmām kārtam priežu mežus un jūru, atrodas dažu soļu attālumā. Tā kā jāietur distance starp sevi un pārējiem cilvēkiem, laikam izvēlēšos baudīt priežu mežu no savas mājas lieveņa. Viss pagalms ir meža ieskauts. Var stundām ilgi sēdēt un lūkoties daudzstāvu mājas augstuma priedēs vai arī eglēs, ko savulaik iestādījis mans vecvecvectēvs. Šī nodarbe savukārt ir ļoti labi savienojama ar kādas vērtīgas grāmatas lasīšanu vai vienkārši Jūrmalas svaigā gaisa baudīšanu.  

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Atmetīšu smēķēšanu

Kāpēc es sāku smēķēt? Nezinu. Visas klasiskās atbildes, piemēram, "smēķēšana atslābina" vai "smēķēšanai ir socializācijas funkcija", manuprāt, ir aplamas. Beidzot pienāca laiks, kad sapratu, ka divdesmit cigaretes dienā ir nevis "kaitīgs ieradums", bet nopietna narkotiska atkarība. Un tieši tagad ir labākais laiks, lai no šīs atkarības atbrīvotos. Tāpēc brīvajā laikā lasīšu Alena Kara grāmatu "Kā viegli atmest smēķēšanu". Šī grāmata ir palīdzējusi simtiem tūkstošu cilvēku visā pasaulē uzvarēt atkarību no nikotīna. Noteikti palīdzēs arī man.  

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Skatīšos seriālus

Vēl aizvien kādreiz gribu sevi pamēģināt kino - vai vismaz reklāmas industrijā kā režisors. Ja, piemēram, rakstnieks vēlas būt labs savā arodā, tad viņam ir daudz jālasa un jāraksta. Kinoindustrijā ir tāpat. Ja cilvēks vēlas būt labs režisors, ir daudz jāskatās filmas vai augstvērtīgi seriāli. Tāpēc vakaros pēc studijām labprāt skatīšos HBO alternatīvās vēstures seriālu “The Plot Against America”.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu