Kā globālā pandēmija radīja jaunu civilās aviācijas rekordlidojumu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā koronavīrusa pandēmija globālo aviācijas industriju ir skārusi īpaši smagi, jo valstis visā pasaulē ir slēgušas robežas, liekot aviokompānijām apturēt lielāko daļu lidojumu. Tomēr šī krīze ir veicinājusi jauna civilās aviācijas rekorda sasniegšanu, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Francijas aizjūras teritorijas Franču Polinēzijas lidsabiedrība “Air Tahiti Nui” 14.martā veica distances ziņā garāko ieplānoto tiešo lidojumu no Franču Polinēzijas galvaspilsētas Papeetes uz Francijas galvaspilsētu Parīzi. Šajā lidojumā “Air Tahiti Nui” lidmašīna veica 15 715  kilometrus. 

Šādu iespaidīga garuma lidojumu “Air Tahiti Nui” lidmašīna bija spiesta veikt pēc tam, kad ASV noteica starptautisko lidojumu ierobežojumus, tādējādi cenšoties ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību. 

Parasti reisa Papeete-Parīze lidmašīnas pa ceļam nosēžas Losandželosas lidostā, tomēr ASV ieviesto ierobežojumu dēļ šāda pietura vairs nebija iespējama. 

Tā rezultātā “Air Tahiti Nui” lidmašīna veica tiešo lidojumu no Franču Polinēzijas uz Franciju, kas ilga gandrīz 16 stundas. 

“Air Tahiti Nui” pārstāvji uzsver, ka lidojums bijis vienreizējs gadījums, kas veikts ārkārtas apstākļos. Lidsabiedrība nākotnē neplāno ieviest tiešo lidojumu starp Franciju un Franču Polinēziju. 

Šis lidojums arī uzskatāms par garāko iekšzemes lidojumu pasaulē, jo tas savieno Franciju un tās aizjūras teritoriju. 

Lidojuma veikšanā tika izmantota četru pilotu komanda, kas vadīja jaunākās paaudzes lidmašīnu “Boeing 787-9 Dreamliner”. 

“Air Tahiti Nui” reiss apsteidza Singapūras lidsabiedrības “Singapore Airlines” lidojumu starp Singapūru un ASV pilsētu Ņūarku, kas līdz šim bija uzskatāms par distances ziņā garāko ieplānoto avioreisu. “Singapore Airlines” reisa laikā lidmašīna veic 15 344 kilometrus.  

Austrālijas lidsabiedrība “Qantas” pagājušajā gadā veica gan ilguma, gan distances ziņā garāku lidojumu, tomēr tas bija izmēģinājuma lidojumus, uz kuru nebija iespējams iegādāties biļetes. Tāpēc tas nav uzskatāms par ieplānotu pasažieru pārvadājumu reisu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu