Spānijā izstāžu zāli pārveido par Eiropas lielāko pagaidu slimnīcu

TVNET/The Local
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Madrides izstāžu zālē nedēļas nogalē tika iekārtota pagaidu slimnīca, kurā pietiek vietas 5500 gultām, vēsta aģentūra AFP. Tā ir lielākā tāda veida slimnīca Eiropā.

Nedēļas nogalē Spānijas bruņotie spēki palīdzēja uz pagaidu slimnīcu pārvietot apmēram 300 pacientus.

"Pacienti ierodas viļņveidīgi," sacīja slimnīcas direktors Antonio Zapatero.

Patlaban IFEMA izstāžu zālē izvietotas 1300 gultas, paziņoja Madrides reģionālā valdība.

Kad slimnīcas iekārtošana būs pilnībā pabeigta, tajā būs 5500 gultasvietu. To skaitā būs intensīvās terapijas nodaļa ar 500 gultasvietām.

Madride ir Covid-19 vissmagāk skartā vieta Spānijā. Daļa pacientu ar viegliem simptomiem tiek ārstēti viesnīcās, kas īpaši pielāgotas pacientu uzņemšanai, lai atvieglotu slimnīcu noslodzi.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess brīdināja, ka Spānijas uzliesmojums - patlaban viens no lielākajiem pasaulē - turpinās pieņemties spēkā. "Mums emocionāli un psiholoģiski jāsagatavojas ļoti smagiem laikiem," viņš sacīja uzrunā, ko sestdien pārraidīja Spānijas televīzijā. "Smagākais, postošākais vilnis mums vēl ir priekšā. Tas pārbaudīs mūsu materiālo un morālo spēju robežas, kā arī mūsu kā sabiedrības garu."

Spānija svētdien paziņoja par 394 jauniem nāves gadījumiem no Covid-19, līdz ar to kopējais mirušo skaits sasniedzis 1720. Saslimšanas gadījumu skaits pārsniedz 28 000.

Spānijā ieviesti stingri ierobežojumi. Iedzīvotājiem ļauts pamest mājas tikai tad, ja nepieciešams doties uz darbu, nopirkt pārtiku, medicīnisku iemeslu dēļ un lai izvestu laukā suņus. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu