TVNET aicina: Būsim vienoti un paliksim mājās! Valdes locekle Zane Bārtniece (12)

#paliecmājās
TVNET mediju grupas valdes locekle Zane Bārtniece Foto: Jānis Škapars/TVNET
Zane Bārtniece
, TVNET mediju grupas valdes locekle
CopyLinkedIn Draugiem X

"Covid-19" pandēmija ir pārņēmusi pasauli, un Latvija nav izņēmums. Kopš 12. marta mūsu valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un iedzīvotāji tiek lūgti palikt mājās. Tomēr dzīve ar to neapstājas. Ziņu medijs TVNET piedāvā ielūkoties savu žurnālistu brīvā laika plānos šajā trauksmainajā periodā un aicina citus palikt mājās un neapdraudēt sevi un savus līdzcilvēkus. Šoreiz pārdomās dalās TVNET mediju grupas valdes locekle Zane Bārtniece.

Neaizmirstot par pavasari

Vēl nesen aiz loga bija tumsa un mēs visi, pēc gaismas sailgojušies, gaidījām atnākam pavasari. Atnāca Mr. Vīruss, ne pavasaris, pārsteidza mūs nesagatavotus un izsita no ritma. Arī mani - gan kā vienkāršu iedzīvotāju, gan uzņēmuma vadītāju.

Ar katru dienu apzinos arvien vairāk - šajā brīdī būtiska nozīme ir iekšējā miera saglabāšanai, jo bez tā grūti funkcionēt un racionāli spriest. Līdz ar to izlēmu, ka neļaušu vīrusam atstāt manis tik ļoti gaidītā pavasara iestāšanos otrajā plānā un, ievērojot visus drošības noteikumus un distancēšanos, uzliku sev par mērķi to izbaudīt vēl vairāk nekā citus gadus. 

Pavasari es atrodu galvenokārt regulārās un garās pastaigās mežā un pie jūras. Tas ir tieši tas, kas pašreiz vajadzīgs, - plaši neapmeklētas vietas, kur varu smelties mieru un distancēties no realitātes, ar kuru pašreiz saskaramies. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sakopta vide - sakopts prāts

Pieļauju, ka psihologiem par šo būtu ko teikt, taču zinu droši, es tāda neesmu vienīgā, kas sakoptā mājā jūtas komfortā un pretēji. Jāatzīst arī, ka esmu izteikta minimālisma piekritēja. Man ir svarīgi, kādā vidē uzturos, tas manī veido mieru, harmoniju un māju sajūtu. Tieši tādēļ, pirms apsēžos pie darba lietām, nedaudz uzkopju māju, lai darba procesā nenovēršos. Esmu ievērojusi: jo lielāks man ir bijis stress, jo nežēlīgāk es izturos pret to nabaga putekli, kurš ir gadījies manā ceļā. Kad tas ir iznīcināts, jau atkārtoti līdz minimumam iztukšots drēbju skapis, izmazgāta gultas veļa, uzspodrināts ledusskapis, novannots suns, es pati sevi palutinu ar vannu. Pēc tā visa vienmēr ir lieliski padarīta darba sajūta un patīkams nogurums. 

Jāatzīst gan, ka bez mūsdienu robotiem un dažādiem citiem mājas uzkopšanas gadžetiem diez vai vairs varu iedomāties savu ikdienu, jo temps ir ātrs un laiks sev vēl svarīgāks.

#paliecmājās ir lielisks brīdis, kad veikt lielo talku gan savā dzīvoklī, gan mājā, gan ap to, un atbrīvoties no visa liekā.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Darba/māju režīmā - disciplīna, disciplīna un vēlreiz disciplīna

Mēs, visa TVNET grupa, pret situāciju izturamies ļoti atbildīgi un kā viens no pirmajiem uzņēmumiem jau no 13. marta strādājam no mājām, aicinot pievienoties arī citus. Tas nenāca mums kā pārsteigums, bijām gatavi jau iepriekš, ņemot vērā, cik plašai informācijai sekojam līdzi globālā mērogā un par to informējam sabiedrību.

Taču tas nemazina darba no mājām izaicinājumu, ar kuru saskaramies, jo īpaši kolēģi - vecāki. 

Tādēļ es vēl pastiprinātāk un biežāk atgādinos kolēģiem, cik svarīgi ir spēt sevi disciplinēt un ievērot režīmu, strikti nodalot darbu, pusdienlaiku, atpūtu. Žurnālistiem šo ievērot ir īpaši grūti, jāsaka, dažkārt pat neiespējami, jo fiziskais darba apjoms ir būtiski pieaudzis un mums ir vitāli svarīga loma sabiedrības informēšanā.

Mājas ir tā vieta, kur visvieglāk pazaudēt uzmanību un sapludināt visu vienā - aizskriešu, iemetīšu drēbes veļasmašīnā, fiksi apēdīšu ko ātri pagatavotu, mēģināšu sākt dzert savu nu jau atdzisušo tēju, paralēli sekojot darba lietām, nemaz nerunājot par to, ka nav brokastots. Manuprāt, šāds formāts agri vai vēlu ir lemts produktivitātes neveiksmei. Šo apzinoties, visbiežāk esmu spējusi atrast līdzsvaru, sākot dienu ar brokastīm, bez epastiem, pusdienlaikā ņemot garāku pauzi, kur gan paēdu, gan izeju lielāku apli mežā. Tāpat, ņemot vērā to, ka ikdienā aktīvi sportoju dažādās nodarbībās, man īpaši svarīgi neieslīgt mājas komfortā un turpināt trenēties, jo ledusskapis ir tepat blakus un tukšojas ar lielu jaudu. Līdz ar to pēc darba es aktīvi pievēršos regulāriem treniņiem mājās.

Ir dienas, kad režīms izdodas veiksmīgi, ir dienas, kad pavisam ne, un to pieņemu kā normu, jo mēs, mediji, pašreiz strādājam īpaši pastiprinātā režīmā. 

Man ir svarīgi apzināties, ka pie režīma ir apzināti jāpiedomā, un tas palīdz palikt produktīvai.

Veselā miesā vesels gars

Man ir pamatīgi paveicies ar vidi, kurā atrodos. Tā neiesūc sevī vīrusa tēmu un ļauj plaši izpausties ikdienas aktivitātēs. 

Kā viena no tām - ikgadējā bērzu sulu kūre. Otra - pirts, kura, jāatzīst godīgi, šajā posmā iegūs lielāku uzmanību un apmeklētību nekā ikdienas steigā.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Suņu skola - turpinām digitāli

Ne vien cilvēkbērniem ir šī laime mācīties attālināti, bet arī suņu bērniem. Pirms kāda laika sākām sava kucēna apmācību PetCity pie Ivara Lielpētera. Mācības pārtrūka, taču eksāmenu neviens nav atcēlis! 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tāpēc Ivars mums par prieku sagatavoja online apmācību video, lai turpinātu iesākto un gatavotos paklausības, pacietības un visādu citādāku joku eksāmenam.

Jāsaka arī, ka šis ir lielisks laiks mīluļu adopcijai, tādēļ aicinu ikvienu padomāt un, iespējams, pat spert šo soli. 

Un tas nebūt nebūs vienīgais solis, ko būsiet spēruši. Ar to bonusā jūs iegūsiet ne vien 10 000 ikdienā nostaigātu soļu, bet arī neizmērāmu apjomu laimes hormona un iespējams, pāris sagrauztas čības.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu