"Desmitgadīgs puika" dodas izbraucienā ar Subaru Impreza WRX S4

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tīmeklī plašu rezonansi izraisījis video ar melnu Subaru, kuru Vladivostokā bez vecāku atļaujas esot aizņēmies kāds desmit gadus vecs zēns.

Instagram kontā @nn_vladivostok ievietotais video interneta lietotāju sabiedrībā acumirklī izraisīja intensīvas diskusijas par nepieciešamību rūpīgāk slēpt auto atslēgas, lai tām tik vienkārši nevarētu piekļūt personas, kurām ar auto vadīšanu nevajadzētu nodarboties. Kā zināms, šāda parādība novērojama daudzviet pasaulē un nereti tā beidzas ar sasistiem auto, asarām un citām nepatikšanām.

Par konkrēto gadījumu var piebilst, ka tematiku tas aktualizēja, taču vēlāk izrādījās, ka pie melnā auto stūres bija sēdies astoņpadsmit gadus vecs jaunietis ar visām nepieciešamajām atļaujām auto vadīšanai. Vai viņam bija atļauts braukt ar auto, kam nav reģistrācijas numura zīmju, gan paliek atklāts jautājums.

Tomēr šajā notikumā ir vēl kāds interesants fakts. Konkrētais auto ir Subaru Impreza, kādu mūsu pusē netirgo. Tas ir modelis WRX S4, kādu Subaru piedāvā tikai vietējā, Japānas tirgū. Automobilim ir 2 litru bokserdzinējs ar 300 zirgspēkiem, taču manuālās transmisijas vietā tam uzstādīts CVT jeb bezpakāpju variators. Mašīnas dinamika no tā gan necieš. Tieši otrādi - līdz ar citām modifikācijām WRX S4 pat esot nedaudz ātrāks par STI.

Atgriežoties pie astoņpadsmitgadīgā desmitgadnieka, jāsaka, ka jebkurš apgalvojums par viņa patieso vecumu ir apšaubāms. Jo brīdī, kad video autors piebrauc blakus Subaru, tā logā pavīd samiglots, taču neapšaubāmi maza auguma cilvēks stūrei ļoti tuvu piebīdītā sēdeklī. 

Nobeigumā interneta vietne Drivetribe.com norāda uz kādu interesantu gadījumu ar nepilngadīgo pie auto stūres, kas fiksēts Lielbritānijā. Tur vecāki bija ļāvuši savam 11 gadus vecajam dēlam izbraukt ar Vauxhall Corsa, jo viņiem bija apnikusi zēna apsēstība ar videospēli GTA 5 un viņi vēlējās noskaidrot, cik labi puika brauc ar auto reālajā dzīvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu