Trešdien no ugunsgrēkiem izglābti trīs cilvēki, bojāgājušo nav

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji
Ugunsdzēsēji Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā no ugunsgrēkiem izglābti trīs cilvēki, bet neviens nav cietis vai gājis bojā, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā statistika.

Vakar ap plkst.18.30 ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Jelgavā, kur dega neapsaimniekota ēka. Notikuma vietā tika konstatēts, ka neapsaimniekotā pusotra stāva ēkā dega sadzīves mantas pāris kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no degošās ēkas iznesa vienu cilvēku. Pusstundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt ap plkst.14 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī deg veļas mašīna un vannasistaba nelielā platībā.

No nama tika izglābti divi cilvēki - vienu no glābjamajiem ugunsdzēsēji izveda no degošā dzīvokļa, bet otru - no blakus esošā dzīvokļa. Stundas laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien valstī kopumā dzēsti 70 ugunsgrēki, to skaitā 51 kūlas ugunsgrēks. No 19 ar kūlu nesaistītajiem ugunsgrēkiem seši dzēsti novados, seši Rīgā, bet septiņi citās pilsētās.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 12 glābšanas darbus - četrus novados, tikpat Rīgā un tikpat citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā dzēsti 1348 ugunsgrēki, no kuriem 220 bijuši kūlas degšanas gadījumi, ugunsnelaimēs cietuši 67 cilvēki, bet 28 gājuši bojā, liecina VUGD statistika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu