Foto: Hubei provincē pēc divu mēnešu karantīnas dzīve pamazām atgriežas ierastajās sliedēs (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien dzīve Ķīnas Hubei provincē pamazām sāka atgriezties normālās sliedēs pēc diviem stingras karantīnas mēnešiem, vēsta aģentūra "Reuters".

Covid-19 globālā pandēmija aizsākās Hubei provincē esošajā Uhaņā.

Kopš trešdienas provincē atcelta satiksmes kontrole, atsākušies būvdarbi un iedzīvotāji atkal drīkst pārvietoties valsts iekšienē. Ķīna ziņo par salīdzinoši nedaudziem jauniem saslimšanas gadījumiem, turklāt gandrīz visi esot "importēti" - no ārvalstīm atgriezušies ķīnieši.

Daudzi satiksmes ierobežojumu atcelšanu izmanto, lai apciemotu citos reģionos dzīvojošos ģimenes locekļus, novēroja "Reuters". Pilsētu iedzīvotāji dodas pastaigās, uz pārtikas veikalu vai ēstuvēs pasūta maltīti līdzņemšanai, jo apkalpošana pie galdiņiem pagaidām vēl nav atļauta. Visi valkā sejas maskas.

Foto: Reuters/ScanPix

Vīrusa izcelsmes vietā Uhaņā stingrā karantīna beigsies 8.aprīlī. Taču arī tur pamazām atgriežas ierastais dzīves ritms - būvlaukumos redzami strādnieki aizsargmaskās, iedzīvotāji pa logu māj ardievas mediķu komandai, kas pēc padarīta darba pošas atpakaļ uz savu pilsētu.

Hubei provinces valdība aicinājusi iedzīvotājus pēc iespējas ātrāk atgriezties darbā, kā arī solījusi turpināt vīrusa izplatības apkarošanu. Provincē no ārvalstīm varēs ieceļot tikai iepriekš iesniedzot atbildīgajiem dienestiem ziņas par savu ceļošanas un medicīnisko vēsturi, bet pēc tam jāpakļaujas stingriem karantīnas un monitoringa nosacījumiem.

Ķīnā reģistrēti vairāk nekā 80 000 saslimšanas gadījumu, bet mirušo skaits pārsniedz 3200. Pēdējā laikā jaunu saslimšanas un nāves gadījumu skaits Ķīnā apsīcis. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu