Krievija nosūta "humāno palīdzību" ASV (91)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija sūtīs ASV "humāna rakstura palīdzību" cīņā ar Covid-19, otrdien paziņoja Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Krievijas autokrāts Vladimirs Putins pirmdien šādu piedāvājumu izteicis telefonsarunā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

"Tramps ar pateicību pieņēma šo humānā rakstura palīdzību," sacīja Peskovs. Viņš piebilda, ka Putins paļaujoties - vajadzības gadījumā amerikāņu medicīnas preču ražotāji varēšot līdzīgā veidā izpalīdzēt Krievijai.

Krievijas militārā lidmašīna ar medicīniskajām maskām un aprīkojumu izlidojusi uz ASV, aģentūrai "Interfax" trešdien apstiprināja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Putins un Tramps telefonsarunā esot apsprieduši Covid-19 pandēmijas ietekmi uz naftas cenām un likuši abu valstu enerģētikas ministriem sākt sarunas par šo jautājumu, raksta aģentūra "Reuters".

ASV pēdējās diennakts laikā miruši 865 cilvēki, kas ir jauns rekords, liecina Džona Hopkinsa universitātes līdz otrdienas vakaram apkopoti dati.

Kopējais Covid-19 upuru skaits ASV tagad ir pieaudzis no 3008 cilvēkiem pirmdienas vakarā līdz 3873 cilvēkiem otrdienas vakarā. ASV kopumā apstiprināti 188 172 koronavīrusa gadījumi, kas ir vairāk nekā jebkurā citā pasaules valstī. 

Taču arī Krievija cietusi no Covid-19. Līdz šim oficiāli apstiprināti vairāk nekā 2300 saslimšanas gadījumi, 501 no tiem - pēdējās diennakts laikā. Maskavā un vairākos reģionos ieviesti stingri ierobežojumi.

Krievija aicinājusi Covid-19 dēļ atcelt sankcijas, kas pret to tika noteiktas par 2014.gada iebrukumu Ukrainā, Krimas okupāciju un prokremlisko kaujinieku atbalstīšanu Austrumukrainā.

Komentāri (91)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu