Tiešraide. Saeimas ārkārtas sēde attālināti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Saeima

Lai mazinātu Covid-19 izplatības risku, masu mediju pārstāvji Saeimas 2.aprīļa sēdei varēs sekot vienīgi attālināti tiešraidē Saeimas mājaslapā, informē parlaments.

Ņemot vērā aktuālo situāciju ar Covid-19 vīrusa izplatību un valstī noteiktos ierobežojumus, Saeima lūdz ar izpratni izturēties pret faktu, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvji Saeimas sēdes norisei varēs sekot vienīgi attālināti.

Šis ir nepieciešams piesardzības solis ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 izplatīšanās riskus, skaidro parlamentā. Šāda pieeja tiek īstenota, ņemot vērā nepieciešamību ārkārtējās situācijas apstākļos nodrošināt nepieciešamo fizisko distanci starp cilvēkiem.

Saeimas telpās sēdes dienā varēs uzturēties tikai Saeimas deputāti un darbinieki.

Attālinātajā režīmā Saeimas sēde noris lēnāk nekā parasti

Saeima šodien pirmo reizi vēsturē sanākusi uz sēdi attālinātā režīmā, un tās norise ir lēnāka, nekā ierasts, novēroja aģentūra LETA.

Saeimas deputāti strādā vismaz astoņās dažādās telpās, katrai frakcijai strādājot atsevišķi. Saeimas plenārsēžu zālē atrodas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere, kā arī Jaunās konservatīvās partijas deputāti, kuri ir izretinājušies pa visu telpu.

Saeimas Sarkanajā zālē strādā partiju apvienības "Attīstībai/Par!" deputāti, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas telpās atrodas partiju apvienības "Jaunā vienotība" deputāti, zālē, kurā parasti notiek Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdes, strādā pie frakcijām nepiederošie deputāti, bet nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK parlamentārieši darbojas Tautsaimniecības komisijas sēžu zālē.

Telpā, kurā strādā partijas "Saskaņa" frakcija, vairums krēslu ir pārvilkti ar sarkanu lentu, deputātiem sēžot attālināti vienam no otra.

Parlamentārieši ar aplausiem pateicas Saeimas darbiniekiem par attālinātās sēdes noorganizēšanu

 Saeimas deputāti šodien ar aplausiem pateicās parlamenta darbiniekiem, kuri divu nedēļu laikā strādājuši pie Latvijas vēsturē pirmās attālinātās Saeimas sēdes noorganizēšanas.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka virkne Saeimas darbinieku divas nedēļas strādājuši ilgas darba stundas, mēģinot izdomāt un nodrošināt attālinātas Saeimas sēdes norisi, aicinot ar aplausiem pateikties Saeimas darbiniekiem.

Deputāti, kuri šodien strādā vismaz astoņās dažādās telpās, vienojās aplausos, pasakoties par attālinātās sēdes nodrošināšanu. Mūrniece arī akcentēja, ka Saeima ir ceļā uz pilnīgu e-Saeimu.

Paskaidrojot deputātiem sēdes norises kārtību, Mūrniece mudināja politiķus ievērot tos. "Lai mēs varētu veiksmīgi strādāt šādā režīmā, no visiem tiek gaidīta disciplinētība, organizētība un liela atbildība," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Deputāti šodien strādā vismaz astoņās dažādās telpās, frakcijām strādājot atsevišķi.

Kā ziņots, Saeimas deputāti 2.aprīlī plkst.10 sanāks uz sēdi astoņās parlamenta zālēs, lai nenotiktu pārāk liela pulcēšanās vienā telpā. 

Frakciju un pie frakcijām nepiederošo deputātu izvietojums tiks noteikts, ņemot vērā zāļu lielumu un deputātu skaitu. Atsevišķi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri būs vienojušies ar kādu frakciju, varēs strādāt šai frakcijai ierādītajā telpā. Pārējiem pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem arī būs nodrošināta atsevišķa zāle.

Paredzēts, ka ceturtdien Saeima lems par parlamenta deputāta Jāņa Vitenberga (KPV LV) apstiprināšanu ekonomikas ministra amatā. Tāpat plānots lemt par valdības saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu virzītām likumprojektu izmaiņām, ārkārtējās situācijas rīkojuma grozījumu atkārtotu apstiprināšanu un deputātes mandāta apstiprināšanu Evai Mārtužai (JKP). Mārtužai deputātes mandātu apstiprinās, jo mūžībā aizgājusi Saeimas deputāte Juta Strīķe.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu