ASV Jūras flote atlaiž kapteini, kurš cēla trauksmi par Covid-19 uzliesmojumu uz klāja (3)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Jūras kara flote ceturtdien atbrīvojusi no pienākumu pildīšanas aviācijas bāzes kuģa "Theodore Roosevelt" komandieri, kurš cēla trauksmi par jaunā koronavīrusu izplatīšanos uz klāja, uz kura atradās ap 5000 cilvēku, vēsta aģentūra "Reuters".

"Mēs neesam karā. Karavīriem nevajag mirt," vēstulē Pentagonam rakstījis kapteinis Brets Krozjērs. Vēstule tika nopludināta medijos.

Par Krozjēra atlaišanu paziņoja ASV Jūras kara flotes sekretārs Tomass Modlijs, sakot, ka kapteinis esot pieņēmis sliktus lēmumus. Modlijs norādīja, ka Krozjērs vēstuli esot nosūtījis atbilstoši militārajai hierarhijai, taču neesot parūpējies, lai tā nenonāk ārpus šīs hierarhijas.

"Tas bez vajadzības sacēla trauksmi," norādīja Modlijs.

TVNET 2018.gada reportāža no aviācijas bāzes kuģa "Theodore Roosevelt"

"Reuters" ziņo, ka Pentagons pagājušonedēļ nolēma turēt slepenībā daļu datu par militārpersonu saslimšanu ar Covid-19

ASV politiskajās aprindās par šo notikumu domas dalās. ASV prezidenta amata kandidāts Džo Baidens sacījis, ka viņa sāncenša, pašreizējā prezidenta Donalda Trampa administrācija "pieņēmusi sliktus lēmumus", atlaižot komandieri, kurš mēģināja izcīnīt atbalstu izlēmīgiem pasākumiem, lai ierobežotu vīrusa izplatību uz kuģa.

Uz kuģa klāja šaurās telpās dzīvo liels skaits cilvēku, tāpēc saslimušo izolēšana nav iespējama, vēstulē norādīja kapteinis. Viņš uzskata, ka vislabākais rīcības variants būtu noteikt karantīnu gandrīz visiem karavīriem.

Pēc vēstules nonākšanas atklātībā "Theodore Roosevelt" apkalpe saņēmusi atļauju Covid-19 karantīnas laiku pārlaist nelielajā Guamas salā. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu