Treniņi un sports pēc pandēmijas: vai šādi mēs sportosim turpmāk? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instgram/getthemirror

Ņemot vērā situāciju pasaulē, daudziem gar degunu iet fitnesa treniņi, tāpēc tos ir jāizpilda mājas apstākļos. Vairāki tehnoloģiju uzņēmumi ir sākuši izstrādāt risinājums, kā mājas apstākļos aizstāt trenažierus.

Pirms pandēmijas uzliesmojuma īpaši būtiska un nozīmīga tendence jauniešiem bija aizraušanās ar fitnesu, iešana uz sporta klubiem un treniņiem. Nu šīs izpriecas fitnesa cienītājiem iet secen un ir jāmeklē jaunas alternatīvas ideālās figūras uzturēšanai. Šobrīd vairāki tehnoloģiju ražotāji strādā pie fitnesa spoguļu ražošanas, lai spētu mājokli pārvērst par sporta zāli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIRROR (@getthemirror) on

Mājas sporta zāles koncepts ir radies salīdzinoši nesen, taču tas uzvaras gājienu sāka 1982. gadā, kad aktrise Džeina Fonda sāka izdot aerobikas videopamācības, kuras ikviens varēja iegādāties kasešu formā un neviena netraucēts sportot mājas apstākļos. Līdz mūsdienām šī tendence ir būtiski evolucionējusi – patlaban treniņu padomus ir iespējams atrast interneta vietnēs, aplikācijās vai pat sociālajos tīklos. Tomēr daudzi priekšroku dod treniņiem sporta un trenažieru zālēs, grupu nodarbībās, taču pandēmija nu ir ieviesusi izmaiņas – sportam ir jāpievēršas mājas apstākļos un, ļoti iespējams, šāds paradums saglabāsies arī pēc pandēmijas beigšanās.

Šā iemesla dēļ vairāki tehnoloģiju ražotāji ir sākuši izstrādāt ar mākslīgo intelektu aprīkotus spoguļus treniņiem mājās, kas ļaus lietotājiem apmeklēt virtuālās sporta nodarbības. Pirmais šāds spogulis ar nosaukumu “Mirror” ir radīts 2018. gadā – tajā fitnesa entuziasti var apgūt jogu, kardio un pilates. Mākslīgais intelekts jeb virtuālais treneris, kuru redzam spogulī, lietotājam pakāpeniski palielina slodzi, pielāgojas lietotāja fiziskajam stāvoklim, seko līdzi lietotāja progresam un iesaka noteiktus treniņus, kas sniegs rezultātus lietotāja noteiktajiem uzstādījumiem, piemēram, kāds vēlas nomest svaru, bet citam prātā ir tvirta dibena uztrenēšana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIRROR (@getthemirror) on

Savukārt 2020. gada rudenī ir sagaidāms mājas treneris-spogulis ar mākslīgo intelektu “Forme”, kas vēl būs apvienots ar dažādiem sporta aksesuāriem, piemēram, gumijām kāju treniņiem, roku trenažieriem un sirds ritma monitoringu, vēsta portāls “CNN”. Spogulis sportošanas brīdī funkcionēs kā robotizēts treneris, bet ikdienā, izslēgtā stāvoklī, tas kalpos par dekoru – tā dizaina autors ir šveiciešu dizaineris Īvs Behārs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu