Boriss Džonsons ievietots intensīvajā aprūpē (21)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons. 3.aprīlis, 2020
Boriss Džonsons. 3.aprīlis, 2020 Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons ievietots intensīvajā aprūpē, vēsta raidorganizācija BBC. Viņam apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu.

Valdības pārstāvis apstiprinājis, ka Džonsons lūdzis ārlietu ministru Dominiku Rābu viņu aizstāt. 

Džonsons ir pie samaņas un viņam nav nepieciešams elpināšanas aparāts, informēja premjerministra birojs.

55 gadus vecais Džonsons svētdien tika hospitalizēts Svētā Tomasa slimnīcā Londonā. 

Pirmdienas vakarā Džonsona pārstāvis apstiprināja, ka premjerministrs uz intensīvo aprūpi pārvietots pēc mediķu ieteikumiem un ka tur viņam tiekot nodrošināta "izcila aprūpe".

Džonsona veselības stāvoklis esot pasliktinājies pirmdienas pēcpusdienā.

BBC vēlā pirmdienas vakarā ziņoja, ka Džonsons intensīvajā aprūpē esot ievietots ap plkst.19.00. Viņš esot pie samaņas un intensīvās aprūpes nodaļā nogādāts gadījumam, ja būs nepieciešama plaušu ventilācija, atklājuši Džonsona pārstāvji.

Vēl šodien agrāk mājokļu lietu ministrs Roberts Dženriks klāstīja, ka Džonsonam var nākties palikt slimnīcā kādu laiku, un sacīja, ka premjerministrs ir strādājis "fenomenāli smagi" šajā "unikāli saspringtajā periodā". Dženriks uzsvēra, ka "došanās uz slimnīcu bija piesardzības solis. Džonsonam tiek veiktas dažas standarta pārbaudes, vadoties pēc viņa ārsta ieteikuma."

Džonsonam inficēšanās tika konstatēta marta beigās. Kopš tā laika viņš atradās karantīnā savā Dauningstrītas rezidencē, no kurienes attālināti piedalījies valdības sēdēs un publiskojis vairākus video vēstījumus.

Džonsona hospitalizēšana sakrita ar karalienes Elizabetes II uzrunu tautai, kas tika pārraidīta televīzijā. Karaliene aicināja cilvēkus ievērot varasiestāžu noteiktos ierobežojumus, palikt mājās un nezaudēt cerību.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu