#paliecmājās ⟩ Vitas Baļčunaites sejas maska no alvejas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

"Egoiste" sāk jaunu rubriku, kurā pazīstamas pašmāju sievietes iedvesmos ar kādu sava skaistuma noslēpumu! Rubrikas "#paliecmājās smuka" viešņa ir dzīvespriecīgā aktrise Vita Baļčunaite!

Daudzu mājās pagatavojamu sejas masku sastāvā ir medus, diemžēl Vitai ir alerģija pret šo bišu radīto kārumu. "Man ļoti garšo medus, taču reiz tik ļoti aizrāvos ar mielošanos ar to, ka esmu radījusi sev alerģiju. Arī tie kosmētikas līdzekļi, kuru sastāvā ir vasks, nav vairs piemēroti," stāsta Vita Baļčunaite. 

Taču ir dažādas alternatīvas, piemēram, sejas masku receptes, kurās ir alveja, avokado, olas dzeltenums vai auzu pārslas. "Alveja, manuprāt, ir īstens dārgums, kuru var lietot gan kā atsvaidzinošas maskas, gan kā uzturā lietojamu ārstniecības līdzekli. Alvejas lapas sulu var uzklāt uz sejas un vēlāk noskalot ar ūdeni. Pavisam vienkārši, taču āda kļūst mīkstāka un sajūta būs patīkami atsvaidzinoša!" uzsver Vita. 

Vita arī padalās ar vienu no savām iemīļotākajām sejas maskām.

Sejas maska no alvejas un olīveļļas

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes alvejas sulas,
  • 1/3 ēdamkarote olīveļļas (var lietot arī citu augu eļļu).

Pagatavošana

Samaisa alvejas sulu ar augu eļļu. Vislabāk ir lietot olīvu, mandeļu, persiku, aprikožu, sezama vai ķirbju eļļu. Uzklāj masku uz sejas un atstāj uz pusstundu.

Iedarbība: baro, nomierina, atjauno, tonizē sejas ādu.

Lietošana: 2 reizes nedēļā.

Vitai ir arī citi dabīgie skaistuma noslēpumi kas attiecas uz sejas ādas palutināšanu. 

Noslaucīt seju ar izlietotu tējas paciņu

"Ikdienā esmu iecienījusi dažādu mālu maskas. Mākslīgo skrubju smaržas bieži vien ir ļoti intensīvas, taču labi zināms un efektīvs skrubis ir kafijas biezumi. Bijusī teātra kolēģe teātra grimētavā bieži vien seju noslaucīja ar nupat izdzertas tējas paciņu. Ja nekļūdos, šo recepti viņa bija aizguvusi no savas vecmāmiņas.

Es savukārt pirms miega, ja esmu malkojusi kumelīšu tēju, nevis uzlejamo, bet tējas maisiņā esošu, tad vēlāk ar šo maisiņu nomierinu sejas ādu.

Tāpat ir labi zināma recepte, ka gurķu un kartupeļa šķēlītes var likt uz acu plakstiņiem, lai noņemtu tūkumu un uzlabotu ādas krāsu," iesaka Vita. 

Foto: Agris Semēvics

Ūdens, miegs, svaigs gaiss un rīta rosme

"Nav noslēpums, ka visefektīvākie kosmētikas līdzekļi ir svaiga ūdens, sabalansētas pārtikas lietošana ikdienā, kvalitatīvs miegs pirms gulētiešanas izvēdinātās telpās, rīta rosme možākai pašsajūtai un reizē produktīvākam dienas turpinājumam, pastaigas dabā, harmonizējoša lasāmviela, iedvesmojošas filmas, sev tīkama darba, hobiju veikšana un, protams, sev mīļu cilvēku - ģimenes un draugu tuvums.

Kas attiecas uz vingrošanu, tad aizbildināšanās ar laika trūkumu ir nevietā, jo labākai pašsajūtai dažkārt pietiek kaut ar neilgu treniņu, piemēram, - vingrojumu kompleksu ar nosaukumu "Pieci tibetieši", kurus savulaik laika ekonomijas nolūkos ir radījuši Tibetas mūki.

Fiziska nodarbība aptuveni 15 minūtes ķermeņa atmodināšanai, lai visu atlikušo diennakts laiku būtu iespēja veltīt meditācijām. Un nav noslēpums, ka sportošana uzlabo gan līdzsvara izjūtu, gan koncentrēšanās spēju, tādējādi gan veicinot ikdienā paveicamo darbu kvalitāti, gan reizē samazinot to izpildes laiku.

Svarīgākais katram ir intuitīvi sajust vai atrast to, kas viņam der vislabāk. Harmoniju, možu pašsajūtu, saulainu veiksmi un košu iedvesmu mums visiem un mums mīļajiem ikdienas rosībā un atpūtā!" uzsver Vita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu