Ķirbju, šokolādes gabaliņu un auzu pārslu brokastu maize

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Ķirbis ir šīs brokastu maizes slepenais trumpis. Banāns dod krēmīgumu. Veselīga, sātīga un sulīga, šī maizīte ir ideāli piemērota gardām brokastīm, kas dos enerģiju un dzīvesprieku visai dienai. Ar mazu receptes uzlabojumu esmu iekļāvusi arī šokolādes gabaliņus, lai bērnu acīs iemirdzas prieks, un nav jau aizliegts, baudot dzīvi, iekosties arī kādā saldā kumosā. Pēc izvēles var papildināt arī ar vēl kādām garšvielām, piemēram, kardamonu, piedodot rudenīgu garšas niansi. Ideāli ir tas, ka šo maizīti var izcept vakarā un no rīta uz brokastu laiku tā ir pasakaini sulīga, garda un, ja pievieno kardamonu, svētku garša mutē ir katrā kodienā!

  • 2 ēdamkarotes samaltu linsēklu
  • 150 g ķirbju biezeņa (es pērku šķēli ķirbja un novāru ūdenī, tad saspiežu putrā)
  • 2 ēdamkarotes saspaidītu banānu
  • 60 ml kļavu vai agaves sīrupa
  • 60 ml augu eļļas
  • 150 g brūnā cukura
  • ½ tējkarote jūras sāls
  • 2 tējkarotes sodas
  • ½ tējkarote malta kanēļa
  • 1 tejkarote ķirbja asās garšvielas (ja vēlaties)
  • 120 ml ūdens
  • ½ tējkarote ābolu etiķa vai citrona sulas
  • 100 g auzu pārslas
  • 60 g mandeļu miltu
  • 200 g miltu
  • 120 g tumšās šokolādes

Bļodā sajauc ķirbju biezeni, banānu, kļavu vai agaves sīrupu, augu eļļu un samaltas linsēklas. Visu kārtīgi samaisa.

Pievieno brūno cukuru, sāli, sodu, kanēli un ķirbju asās garšvielas (ja vēlaties). Samaisa.

Lej klāt ūdeni un ābolu etiķi. Samaisa.

Pievieno auzu pārslas, mandeļu miltus, miltus. Kārtīgi samaisa. Masai jābūt vidēji biezai.

Pievieno pusi no šokolādes - salauztas vai sarīvētas gabaliņos.

Masu liek kantainā maizes formā, kas ietaukota vai izklāta ar cepamo papīru, un izlīdzina. Pa virsu ber otru pusi šokolādes.

Cep cepeškrāsnī 40-50 minūtes 190 grādos. Pēc tam vēl 15 minūtes atstāj pannā.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu