Krāsainie makaronu salāti ar saldo papriku

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Šie salāti man atgādina bērnību un svētkus. Krāsaini un sulīgi, tie ar katru dienu garšo arvien labāk, jo savelkas garšas. Vegānā versijā tos pirmo reizi gatavoju meitas viena gada jubilejā, kad mana mamma bija jau kļuvusi par vegāni, un mērces unikālais augu valsts produktu risinājums mani pārsteidza līdz sirds dziļumiem. Šie salāti man lika noticēt, ka visu ir iespējams gatavot citādi, un kopš tās dienas šos salātus ceļu galdā svinīgos notikumos mūsmājās. Tie ir ātri un viegli sagatavojami, un sulīgās krāsas allaž priecē acis.

  • 3 glāzes krāsaino makaronu
  • ½ sarkanās paprikas
  • 2 zaļās selerijas kāti
  • ¼ sarkanā sīpola
  • 1 paciņa zīdainā tofu
  • 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 3 tējkarotes brūnā cukura
  • ¼ tējkarotes jūras sāls, melno piparu un ķiploku pulvera
  • 2 tējkarotes baltvīna etiķa
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote krievu sinepju
  • Ūdens, lai padarītu šķidrāku

Novāra makaronus pēc instrukcijas, nokāš un atdzesē. Sagriež dārzeņus.

Sagatavo mērci – zīdaino tofu, dilles, sāli, piparus, ķiploku pulveri, brūno cukuru, baltvīna etiķi, eļļu un krievu sinepes sablendē līdz vienmērīgai tekstūrai. Pievieno ūdeni, ja nepieciešams, līdz mērces tekstūrai.

Pēc garšas pievieno papildus vēl kādu no mērces sastāvdaļām, ja vajag.

Lielā bļodā sajauc makaronus un dārzeņus ar mērci.

Atdzesē vismaz 1-2 stundas, bet vislabāk uz nakti ieliek ledusskapī.

Ledusskapī salātus var glabāt vairākas dienas, un garša paliks arvien labāka.

Lieliska izvēle salātiem uz ballīti, jo var pagatavot jau iepriekšējā dienā. Bērniem allaž salātu favorīts. 

Foto: publicitātes
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu