Cukini, burkānu un turku zirņu pankūkas

Foto: publicitātes

Dārzeņu pankūkas, mainot dažādas dārzeņu kombinācijas un variācijas, viennozīmīgi ir gards veids, kā pabarot bērnus. Servētas ar tahini mērci, kādu čatniju, kečupu vai kaut majonēzi, variē ierasto brokastu pankūku iespējas. Šīs ir gardas arī aukstas, tāpēc lieliska izvēle brokastīm uz terases vai lēnam brančam kopā ar draugiem.

  • 1 liels cukini
  • 2 burkāni
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 cm ingvera saknes
  • 1 mazs čili pipars
  • 250 g vārītu turku zirņu
  • ½ tējkarotes ķimeņu
  • ½ tējkarotes sinepju sēklu
  • ½ tējkarotes melno piparu
  • ½ tējkarotes neitrālas eļļas, vēl nedaudz eļļa cepšanai
  • ¼ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes kardemona
  • ½ līdz ¼ tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote linsēklu vai čia sēklu
  • 30 g auzu vai citu miltu
  • 1-2 ēdamkarotes rīvmaizes vai vēl papildus miltu, ja nepieciešams

Sagriež smalki vai sarīvē uz rupjās rīves cukini, nedaudz nospiež lieko mitrumu un nosusina ar papīra dvieli, ja tas ir pārāk mitrs. Liek lielā bļodā, pievieno rīvētus burkānus, smalki sagrieztus ķiplokus, ingvera sakni un čili piparu. Samaisa.

Smalcinātājā liek turku zirņus un maļ, līdz smalkai konsistencei. Samaltos turku zirņus liek bļodā pie cukini, un visu kārtīgi samaisa.

Piestā saspiež ķimenes, sinepju sēklas un piparus. Mazā pannā uzkarsē eļļu, pievieno garšvielu maisījumu un pacep, līdz izplatās smarža. Garšvielu maisījumu liek bļodā. Pievieno kanēli, kardamonu, sāli, linsēklas vai čia sēklas, miltus un kārtīgi samaisa. Ja masa ir pārāk šķidra, pievieno rīvmaizi vai vēl papildus miltus.

No masas veido lielas pankūkas un cep pannā, sakarsētā eļļā no katras puses 5-6 minūtes.

Pankūkas var cept arī cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem. Liek pannā, kas izklāta ar cepampapīru un cep 20-25 minūtes. Beigās uzgriež lielāku karstumu un apcep 1 minūti, lai pankūkas kļūtu kraukšķīgākas.

Foto: publicitātes
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu