Engurē ar bažām gaida Lieldienas, kad cilvēki dosies pie jūras

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jau pašlaik daudzi izmanto iespēju doties pie jūras, taču Lieldienu brīvdienās šādu atbraucēju būs vēl vairāk, kas liek bažīties, pastāstīja Engures novada pašvaldības izpilddirektors Imants Valers.

Viņš ārkārtējās situācijas termiņa pagarināšanu uztver ar dalītām sajūtam, jo viņam šķiet, ka Latvijā situācija ir mierīga, taču, vērtējot situāciju pasaulē, ierobežojumi ir nepieciešami.

Neskatoties uz esošajiem ārkārtējās situācijas ierobežojumiem, cilvēki turpina pulcēties novada ciematos jūras krastā, pastaigājoties gar jūru un apmeklējot kafejnīcas.

Valers stāstīja, ka tas noticis gan aizvadītajās brīvdienās, gan darba dienās, jo daudzi nestrādā. Policijai nākas kontrolēt gan atbraucēju pulcēšanos, gan automašīnu novietošanas aizliegumu pārkāpumus, jo stāvvietu ciematos ir maz.

Lieldienās cilvēku skaits varētu būt vēl lielāks, pieļāva Valers.

Dažas kafejnīcas novadā pārtraukušas darbu, jo nav spējušas kontrolēt visu ierobežojumu ievērošanu attiecībā uz galdiņu un apmeklētāju izvietojumu.

Atbraucēji piepilda arī vietējās tirdzniecības vietas.

Novadā strādā četri pašvaldības policisti, ierobežojumu pārkāpšana tiek kontrolēta pastiprināti. Pēc Valera paustā, līdz šim nav bijis gadījumu, kad būtu jāpiesaista Valsts policijas darbinieki.

Savukārt novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa (VL-TB/LNNK) pauda, ka ārkārtējo situāciju varētu pagarināt pakāpeniski, piemēram, līdz 5.maijam, pēc tam attiecīgi vērtējot visus apstākļus, jo nedēļas sākumā jauno Covid-19 pacientu skaits bijis neliels.

Arī viņš komentēja, ka Lieldienu brīvdienas tiek gaidītas ar bažām, un gaidāmie ne īpaši labvēlīgie laikapstākļi šajā situācijā pat priecē. 

Iepriekš par pilnām atbraucēju ielām, kafejnīcām un veikaliem ziņoja Saulkrastu novada pašvaldība.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien lēma pagarināt Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 12.maijam. Šajā laikā ārtelpās ir aizliegts pulcēties vairāk par diviem cilvēkiem vai vienas mājsaimniecības locekļiem. Tāpat stingri nosacījumi jāievēro tirdzniecības vietām, tostarp, apmeklētājiem vienam starp otru ir jāievēro divu metru distance, savukārt tāda pati distance starp galdiņiem ir jānodrošina ēdināšanas vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu