Kļava: cilvēcei pietrūkst jēgas virzībai jeb smadzenēm pakakāt ir grūtāk nekā sasniegt orgasmu (8)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Pēteris Kļava
Pēteris Kļava Foto: "Rezervēts" publicitātes foto/Foto: Valdis Kauliņš

"Smadzenēm pakakāt ir grūtāk nekā sasniegt orgasmu..." - laikam ikvienam, ja šo dzirdētu no bērnu reanimatologa Pētera Kļavas, iestātos dabiska pauze un neizpratne, īpaši, ja jautājums sākotnēji bija par izglītību... Tomēr viss ir pavisam citādi un galu galā saprotami!

Žurnālists Armands Tripāns autorraidījumā "Rezervēts" bērnu reanimatologam jautā: "Kas ir tas, ko skolās nevajadzētu mācīt?" Kļava to nosauc par provokatīvu jautājumu, pārfrāzējot: "Drīzāk ko vēl vajag mācīt?"

"Šai cilvēcei pietrūkst jēgas virzībai. Jēga nav nauda. Jēga nav tehnoloģijas. Jēga nav bauda. Modernajā kapitālismā pat nav definēta jēgas virzība izglītībai. Vai arī viņi saprot un speciāli netiek deleģēta..." savu domu iesāk Pēteris Kļava.

Tomēr raidījuma vadītājs pieķeras Kļavas teiktajam "bauda", pārjautājot, vai tad sekss nav baudas jēga?

"Es tev vēlos pateikt, ka pakakāt ir sarežģītāk smadzenēm nekā sekss. Punkts!

Sekss ir tas pats, kas pakakāt, bet mēs šo kakāšanas aktu pataisījām par biznesu. Smadzenēm pakakāt ir grūtāk aprēķināt nekā orgasmu. Interesanti, vai ne?

Tā ka runāsim par kakāšanu, nevis par seksu tagad! Bet tā doma, ko es gribēju teikt, ir - viss, kas ir dabisks, par to nav jārunā. Jārunā par to, kas ir interesants! Sekss bija dzīvniekiem un sekss ir mums, bet kas mums ir savādāk nekā dzīvniekiem? Pašreiz īpaši nekas nav..." turpina filosofēt Pēteris Kļava. 

"Un tāpēc ir jādefinē šai civilizācijai, kas drīz aizies bojā, kas ir virzība. Gudrākie zinātnieki,

kvantu fiziķi, saprot, ka mēs esam nultā civilizācija pret attīstības potenciālu. Nultā tipa civilizācija raksturojas ar to, ka tā karo savā starpā un viņai ir nekontrolējama dzimstība un DNS.

Pirmā tipa civilizācija ir virzība! Un, ja nav konstitucionāli ierakstīts, kas ir attīstība, tad jaunieši to uztver kā gastronomisku "ar krāniņiem mērīšanās" politiku. Un tai ir jāiet bojā..."

Skaties raidījumu "REZERVĒTS" katru trešdienu 21:05 kanālā 360 TV. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu