Japānā ārkārtas stāvoklis noteikts visā valsts teritorijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas premjerministrs Sindzo Abe ārkārtas stāvokli, kas koronavīrusa izplatības apturēšanai līdz šim bija izsludināts dažās prefektūrās, ceturtdien noteica visā valsts teritorijā.

Reģionu gubernatori var mudināt iedzīvotājus palikt telpās, tiesa, nekādi sodi nav paredzēti un arī juridiska spēka šiem ieteikumiem nav.

Abe jau iepriekš bija izsludinājis ārkārtas situāciju septiņās prefektūrās, arī Tokijā.

"Reģions, kurā izsludināts ārkārtas stāvoklis, tiek paplašināts no septiņām prefektūrām uz visu prefektūru teritoriju," īpašā sanāksmē par pandēmijas krīzes jautājumiem sacīja premjers.

Ārkārtas stāvoklis būs spēkā līdz 6.maijam, norādīja Abe, mudinot valsts 126 miljonus iedzīvotāju veidot "vienotu fronti".

Covid-19 uzliesmojums Japānā līdz šim bijis salīdzinoši neliels - apstiprināti aptuveni 8500 inficēšanās gadījumi, bet no dzīves aizgājuši 136 cilvēki, kas bija saslimuši ar koronavīrusa izraisīto slimību.

Tomēr mediķu apvienības un eksperti ceļ trauksmi, bet Abe mudinājis iedzīvotājus samazināt kontaktus ar citiem cilvēkiem, lai izvairītos no inficēšanās gadījumu sprādzienveida pieauguma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu