Madrides mērs: Pavasarī un vasarā visi publiskie pasākumi notiks bez faniem

LETA/RIA NOVOSTI
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Publiskie pasākumi Spānijā gan pavasarī, gan vasarā noritēs bez fanu atbalsta, sestdien pauda Madrides mērs Hosē Luiss Martiness-Almeida, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

"Pavasarī un vasarā Spānijā neviens publiskais pasākums nenotiks ar atbalstītāju līdzdalību. Iespējams, ka tāpat būs arī rudenī," skaidroja Madrides mērs. "Šādi mēri paredzami tāpēc, ka līdz tam mēs noteikti nebūsim ieguvuši kontroli pār pandēmiju."

"Arī tad, kad ierobežojumi būs atcelti, mums visiem nāksies mainīt savus paradumus."

Savukārt futbola sezonas norise gan esot iespējama, par ko jau vairākas nedēļas runā Spānijas Futbola federācija un vietējā čempionāta ("La Liga") vadība.

"Domāju, ka futbols vasarā bez skatītājiem ir iespējams, ja vien spēsim nodrošināt iesaistīto personu drošību," cerību kājbumbas faniem sniedza Martiness-Almeida.

Madrides mērs arī nevairījās kritikas. Viņš norādīja, ka aptuveni 3000 futbola mīļotāju došanās uz UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēli Lielbritānijā bijusi kļūda. 

"Neredzu loģiku vairākiem tūkstošiem doties uz Liverpūles komandas stadionu, lai vērotu 11.marta spēli," teica Madrides pilsētas vadītājs. "Tā bija kļūda."

Līdz sestdienai Spānijā ar koronavīrusu jau inficējušies vairāk nekā 191 000 cilvēku, savukārt 20 000 personu jau zaudējušas dzīvību. Spānija līdz pat mēneša sākumam bija pandēmijas visvairāk skartā valsts pasaulē, taču šo "godu" tai nesen atņēma ASV. 

Spānija ir viena no nedaudzajām Eiropas valstīm, kurā pieņemtie ierobežojumi pandēmijas dēļ ir ļoti strikti. Cilvēki savas mājvietas drīkst pamest vien īpašos gadījumos, piemēram, lai dotos uz veikalu, aptieku vai slimnīcu.

Jau ziņots, ka Spānijas futbola čempionāta organizatori sezonas pārtraukumu izsludināja marta vidū, bet pēdējās prognozes liecina, ka kājbumba stadionos varētu atgriezties maija beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu