Izraēlā 2000 cilvēku protestē, distancējoties cits no cita (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Heidi Levine/SIPA / Heidi Levine/SIPA

Svētdien apmēram 2000 cilvēku Rabina laukumā Telavivā protestēja pret atsevišķiem Covid-19 laikā ieviestajiem pasākumiem un premjera Benjamina Netanjahu politiku, turoties cits no cita drošā attālumā, vēsta "Haaretz".

"Šādi 21.gadsimtā mirst demokrātija," protestā sacīja politiķis Jairs Lapids. "Tā nemirst tāpēc, ka ar tankiem tiek ieņemts parlaments. Tā mirst no iekšienes."

"Melnā karoga" protesti aizsākās martā, kad vairāki simti auto kolonnā ieradās Jeruzalemē, protestējot pret lēmumu atļaut Izraēlas drošības dienestam izsekot iedzīvotāju tālruņus.

Lapids savā runā norādīja, ka Netanjahu vadībā Izraēla virzoties antidemokrātiskā virzienā līdzīgi kā Ungārija un Turcija. 

Protestētāji arī norādīja, ka Izraēlā gadiem ilgi esot mazināts finansējums veselības aprūpei.

Rabina laukumā atradās liels skaits policistu, kuru uzdevums bija uzraudzīt, lai tiktu ievēroti distancēšanās noteikumi. Protesta rīkotājiem pirms pasākuma bija jāiezīmē vietas, kur dalībnieki drīkst stāvēt. Saskaņā ar Izraēlā spēkā esošajiem noteikumiem protestētājiem jāievēro divu metru distance vienam no otra, bet iespējams arī pulcēties grupās līdz desmit cilvēkiem - tad starp grupām jāievēro desmit metru atstarpe.

Rīkotājiem arī bija jānodrošina dalībnieki ar sejas maskām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu