Bugatti prezentē rokas pulksteni ar iebūvētu W16 dzinēju (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Jacob & Co. x Bugatti Chiron Tourbillon rokas pulkstenis
Jacob & Co. x Bugatti Chiron Tourbillon rokas pulkstenis Foto: Bugatti

Pulkstenis kā aksesuārs daudziem indivīdiem ir arī statusa simbols. Jo dārgāks un ekskluzīvāks, jo labāk. Gluži tāpat kā Bugatti automobiļi, kas arīdzan bieži vien ir ekskluzīvi aksesuāri, ar ko sabiedrībā iziet tikai īpašos gadījumos, nevis ikdienā.

Interesanta sadarbība ir izveidojusies Volkswagen grupā ietilpstošā franču autoražotāja Bugatti un pulksteņu ražotāja Jacob & Co. starpā, un tās rezultāts pēc turpat gadu ilgas izstrādes ir ekskluzīvs rokas pulkstenis, kurā iestrādāta pasaulē ātrākās sērijveida ielas mašīnas Bugatti Chiron uzstādītā W16 dzinēja miniatūra versija.

Pulksteņa korpusa dizaina iedvesmas avots bijušas Chiron plūdenās, vijīgās līnijas, savukārt pulksteņa sirds ar turbijona mehānismu iebūvēts aiz masīva safīra kristāla. Lai meistardarbu varētu novērtēt ne tikai no augšas, arī sāni ir izgatavoti no safīra.

Nospiežot pogu pulksteņa labajā sānā, atdzīvojas tajā iebūvētais miniatūrais W16 dzinējs. Kloķvārpsta, kas izgatavota no tērauda, sāk griezties un cilāt virzuļus. Gluži kā iekšdedzes dzinējā. Kamēr pulksteņa motors darbojas, griežas arī tā sānos iebūvētie turbokompresori. Tie gan ir tikai divi, kamēr mašīnai ir četras turbīnas.

Kopumā pulksteni veido 578 komponentes. Bet tā cenu Bugatti savos materiālos nemin.

Foto: Bugatti
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu