Ar Covid-19 sasirdzis Krievijas ierēdnis, kurš apmeklēja “Sojuz” komandas pacelšanos kosmosā (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kādai Krievijas amatpersonai konstatēts “Covid-19” pēc tam, kad tā apmeklēja “Sojuz” komandas pacelšanos uz kosmisko staciju, tomēr Krievijas varas pārstāvji saka, ka slimības nonākšana Starptautiskajā kosmosa stacijā ir pilnīgi neiespējama. 

15. aprīlī Krievijas kosmosa aģentūra ziņu izdevumam “TASS” apstiprināja, ka Jevgēņijam Mikrinam - “RSC Energia” izpilddirektora vietniekam - konstatēts koronavīruss

“Mikrinam tika veikti divi koronavīrusa testi un abi izrādījās pozitīvi. Viņš tika iekļauts 30 cilvēku sarakstā no Krievijas kosmosa aģentūras “Roscosmos”, kuri oficiāli inficējušies ar koronavīrusu. Pagaidām viņam nav nekādu klīnisku slimības simptomu,” raksta “TASS”. 

Mikrins piedalījās jaunākajā astronautu lidojumā uz Starptautisko kosmosa staciju. Viņš tika redzēts relatīvi tuvu “Roscosmos” vadītājam Dmitrijam Rogozinam, “NASA” astronautam Krisam Kesidijam, kā arī kosmonautiem Anatolijam Ivanuškinam un Ivanam Vāgneram īsi pirms pacelšanās, vēsta “New York Post”. 

Tiesa, par spīti bažām, “Roscosmos” pārstāvji izdevumam “Space” pastāstīja, ka nav ne mazākās iespējas, ka koronavīruss varētu nonākt kosmiskajā stacijā vai izplatīties “Roscosmos” personāla vidū. 

“Potenciāla “SKS” inficēšana ir pilnīgi neiespējama, jo cilvēku skaits, kas ir iesaistīti visās operācijās, ir samazināts, savukārt tie, kas ir atlikuši, ir pakļauti stingriem noteikumiem un ievēro bargus drošības mērus,” e-pasta sarakstē ar “Space” vēstīja “Roscosmos” pārstāvji. 

Arī “NASA” pārstāvji piebilda, ka gan viņi, gan “Roscosmos” ir pieņēmuši ļoti nopietnus drošības mērus, lai pasargātu darbiniekus no iespējamās inficēšanās.  

“Astronautu komanda vairākas nedēļas pirms pacelšanās kopā ar ārstu komandu atradās karantīnā. Šīs sociālās distancēšanās laikā tika veiktas visas procedūras, lai pasargātu komandu no infekcijas slimībām. Tās ir standarta “NASA” procedūras,” stāstīja “NASA” pārstāvis Dens Huots. 

Huots arī piebilda, ka uz kosmosa staciju koronavīrusa testi sūtīti netiks. Uz kosmosa stacijas borta ir medikamenti, lai ārstētu dažādas slimības, tomēr tur nav iespējas veikt vīrusu testus. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu