Japānas politiķis saņem skarbu kritiku par apgalvojumu, ka pandēmijas laikā pēc pārtikas vajadzētu iet tikai vīriešiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Japānas trešās lielākās pilsētas Osakas mērs Ičiro Macui saņēmis skarbu sabiedrības kritiku pēc tam, kad viņš paudis viedokli, ka Covid-19 epidēmijas laikā pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču sagādi ģimenes vajadzībām vajadzētu veikt tikai vīriešiem, jo sievietes pārāk ilgi domājot, tādējādi radot nevajadzīgu drūzmu veikalos,  vēsta ASV raidorganizācija CNN. 

Japānā pēdējo nedēļu laikā ir strauji palielinājies jauno Covid-19 gadījumus skaits, kas negatīvi ietekmējis cerības, ka Japānas valdības centieni vīrusa izplatības ierobežošanā ir veiksmīgi. 

Saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes apkopotajiem datiem Japānā ceturtdien bija 11 950 Covid-19 gadījumi, tostarp 299 mirušie. 

Reaģējot uz vīrusa izplatību, Japānā noteikti dažādi ierobežojumi. 

Osakas mērs ceturtdien pauda viedokli, ka vīrusa izplatību varētu ierobežot tas, ka uz veikaliem ietu tikai vīrieši, jo viņi tirdzniecības vietās pavadītu mazāk laika nekā sievietes.  

"Sievietēm iepirkšanās process aizņem vairāk laika, jo viņas aplūko lielāko produktu skaitu un rūpīgāk izvēlas. Vīrieši ātri paņem visu nepieciešamo un lieki neuzkavējas veikalā, tādējādi izvairoties no nonākšanas kontaktā ar citiem,” paziņoja Macui. 

Uz Osakas mēra izteikumiem nekavējoties reaģēja Japānas žurnāliste Šoko Egava, kura tviterī paziņoja, ka cilvēkiem, kuri neko nezina par ikdienas dzīvi, nevajadzētu izteikt par to komentārus. 

Tvitera lietotāji Egavas tvītu bija pārpublicējuši vairāk nekā 3000 reižu, arī paužot nosodījumu par Osakas mēra izteikumiem. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu