Karantīnā esošie aprūpes centra "Lode" darbinieki jau nākamnedēļ varētu atgriezties darbā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Palāta. Ilustratīvs attēls.
Palāta. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Rūjienas novada pašvaldības sociālās aprūpes centra (SAC) "Lode" darbinieki jau nākamnedēļ atgriezīsies darbā pēc karantīnas, prognozēja centra direktore Ginta Putna.

Viņa norādīja, ka karantīnā ir pilnīgi visi darbinieki, kuriem bija tieša saskare ar klientu, kuram konstatēts Covid-19, neņemot vērā to, cik ilgs bija saskarsmes laiks. "Drošības dēļ pat automašīnas šoferi, kuram bija saskarsme ar klientu, un veļas mājas darbinieci, kas rūpējās par drēbēm, nosūtījām karantīnā, lai izslēgtu risku, ka ar Covid-19 inficējas vēl citi cilvēki. Visi šie darbinieki atrodas viņu ģimenes ārstu uzraudzībā," skaidroja Putna.

"Lode" direktore stāstīja, ka darbinieki ir pretimnākoši un aprūpētāji ir piekrituši strādāt virsstundas, arī medicīnas personāls ir atsaucīgs un seko līdzi klientu veselības stāvoklim. Katru dienu savus pacientus apmeklē ģimenes ārste Marika Grūsle. "Mēs varam nodrošināt aprūpi ar esošajiem darbiniekiem, turklāt nākamajā nedēļā jau no karantīnas atgriezīsies darbinieki," piebilda Putna.

Tajā aprūpes ēkā, kur dzīvoja inficētais klients, uzturas vēl 18 cilvēki no kuriem viens tajā laikā bija slimnīcā. Inficētais klients bija guļošs un istabā dzīvoja viens, tādēļ viņam kontakti bija pamatā tikai ar aprūpētājiem. Pēc tam, kad viņu aizveda uz slimnīcu, telpas ir dezinficētas, tiek ievēroti stingri distancēšanās un higiēnas noteikumi, stāstīja Putna.

Viņa uzteica novada pašvaldību, kura ir nodrošinājusi darbiniekus ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem un dezinfekcijas līdzekļiem. "Lode" ir saņēmusi arī aizsardzības līdzekļus, ko Veselības ministrija ir iegādājusies un bezatlīdzības kārtībā caur Labklājības ministriju nodevusi ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centriem. Tāpat aprūpes centra darbinieki un klienti ir pateicīgi AS "Drogas" par dezinfekcijas līdzekļu, ziepju, krēmu un salvešu dāvinājumu, kas lieti noder, lai varētu ievērot valstī noteiktos drošības pasākumus.

Kā ziņots, jaunā koronavīrusa izraisītā saslimšana Covid-19 konstatēta vienam "Lode" klientam pēc tam, kad viņš bija atgriezies no ārstēšanās Vidzemes slimnīcas Terapijas nodaļā, kur ar Covid-19 aprīļa sākumā saslima pieci darbinieki un viens pacients, kurš vēlāk nomira.

Visiem pārējiem Rūjienas novada pašvaldības sociālās aprūpes centrā (SAC) "Lode" 82 klientiem ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs.

SAC "Lode" atrodas Rūjienas novada Lodes pagastā. Saskaņā ar pašvaldības publiskoto informāciju, saistībā ar Covid-19 pandēmiju, pašlaik tajā noteikts aizliegums klientu apmeklējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu