Spāņu gripas laikā dzimusi sieviete 101 gada vecumā uzveic Covid-19 (2)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook

101 gadu vecā Andželīna Frīdmena piedzima uz itāļu migrantu kuģa 1918.gadā, kad pasaulē plosījās spāņu gripa. Tagad viņa uzveikusi Covid-19, vēsta raidorganizācija CNN.

Ņujorkas aprūpes nama "Mohegan Lake" administratore Eimija Elba atklāja, ka Frīdmena esot atveseļojusies un atkal jūtas tik labi, it kā nekas nebūtu noticis.

Frīdmenas meita Džoana Merola sacīja, ka viņas māte esot īsta izdzīvotāja. "Viņai un manam tēvam vienlaicīgi bija vēzis. Viņa izdzīvoja, bet viņš ne," norādīja meita.

Frīdmena dzimusi 1918.gadā uz kuģa, kas itāļu migrantus veda uz Ņujorku, ASV. Tolaik pilnā sparā plosījās spāņu gripa, taču domājams, ka Frīdmena ar to nesaslima.

Viņas māte nomira dzemdībās. Par zīdaini rūpējās māsas, kamēr viņas nokļuva pie tēva, kurš jau dzīvoja Bruklinā. Frīdmena ir vienīgā no 11 bērnu kuplās ģimenes, kas vēl ir dzīva.

101 gada vecumā Frīdmena pieredzēja vēl vienu pandēmiju. "Viņai bija jādodas uz slimnīcu, lai veiktu procedūru. Kad viņa atgriezās, viņas tests bija pozitīvs," stāsta veco ļaužu pansionāta administratore. Frīdmena tika izolēta un vairākas nedēļas cīnījās ar drudzi. 20.aprīlī viņas koronavīrusa tests beidzot bija negatīvs. Sirmgalve atkal ēda un prasīja dziju, lai varētu tamborēt.

"Viņa ir ārkārtīgi aktīva. Neticami aktīva, ņemot vērā viņas vecumu," stāsta Elba. "Viņa joprojām nodarbojas ar saviem hobijiem."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu