Sagaidot valsts svētkus, NBS sniedz atbalstu sociālās aprūpes iestādēm (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NBS komandieris, ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
NBS komandieris, ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Sagaidot 4.maiju, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sniedz atbalstu sociālās aprūpes iestādēm visā Latvijā, palīdzot apkārtnes labiekārtošanā, mēbeļu pārvietošanā, kā arī citos ikdienas darbos, informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

No 21.aprīļa līdz 6.maijam karavīri un zemessargi visā Latvijā sniedz atbalstu sociālās aprūpes iestādēm un ģimenēm, kam tas nepieciešams. Ministrijā uzsver, ka karavīri un zemessargi iepriecina un dāvā svētku sajūtu līdzcilvēkiem, palīdzot apkārtnes labiekārtošanā, mēbeļu pārvietošanā, lielgabarīta atkritumu un nolietotās sadzīves tehnikas izvešanā, malkas sagatavošanā, kā arī citos ikdienas darbos.

Aktivitātes norisinās, ņemot vērā ārkārtējās situācijas laikā valstī noteiktās drošības prasības, piekodina AM.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) uzsver, ka "4.maiju - Brīvības svētkus šogad nav iespējas svinēt visiem kopā, bet mēs esam kopā mūsu domās. Šis ir laiks, kad atbalstām cits citu ne tikai ar gaišām domām, bet arī ar atbildīgu rīcību un labiem darbiem".

Savukārt NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš pauž, ka šogad NBS ar saviem darbiem svinēs svētkus, sniedzot atbalstu tiem, kam tas ir visvairāk nepieciešams - bērniem un gados veciem ļaudīm. "Palīdzēt citiem - tā ir iespēja mums pašiem kļūt labākiem un veidot laimīgāku mūsu sabiedrību," norāda Kalniņš.

Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes štāba kolektīvs 21.aprīlī pansionātam "Lauciene" dāvināja jaunus, par personīgajiem līdzekļiem iegādātus traukus, lai pansionāts varētu nodrošināt Veselības ministrijas (VM) un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumu izpildi higiēnas prasību nodrošināšanai Covid-19 ierobežošanā.

Zemessardzes 52.kaujas atbalsta bataljona karavīri, zemessargi un darbinieki 24.aprīlī palīdzēja bērnu un jauniešu centra "Junda" pārvākšanās darbos, ar smago tehniku uz jauno mājvietu pārvedot mēbeles un dažādas iekārtas. Turpinot līdzšinējo sadarbību ar Skrundas novada "Valtaiķu" aprūpes namu, Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes štāba un Inženieru rotas karavīri un zemessargi, Nodrošinājuma pavēlniecības 1.reģionālā transporta remonta centra karavīri un darbinieki piedalījās malkas sagatavošanā aprūpes nama apkures nodrošināšanai.

28.aprīlī Zemessardzes 44.kājnieku bataljona karavīri devās uz Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Veco ļaužu dzīvojamo māju, lai palīdzētu sakārtot ēkas pagrabstāva telpas, no kurienes nolietoto un nederīgo sadzīves tehniku un tehniskos palīglīdzekļus nogādāja uz vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA "Eko Kurzeme". Savukārt Zemessardzes 51.kājnieku bataljons sadarbībā ar Dobeles Luterāņu draudzi veica baznīcas sakopšanas darbus.

Mācību vadības pavēlniecības štāba personāls 28.aprīlī apmeklēja vispārējā tipa pansionātu "Madliena", lai labiekārtotu atpūtas vietas brīvā dabā, kā arī sagādāja nelielu dāvanu - dekoratīvos augus apkārtnes izdaiļošanai, lai padarītu pansionāta iedzīvotāju atpūtu tīkamāku.

Savukārt Mācību vadības pavēlniecības Jūras spēku mācību centrs 30.aprīlī nogādāja dāvanas un ciema kukuli Sociālās aprūpes centram "Pāvilosta". Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmijas personāls atbalstīja pansionātu "Urgas", labiekārtojot un izveidojot celiņus pie pansionāta centrālās ieejas, lai tur varētu pārvietoties ar ratiņkrēsliem. Tāpat arī pansionāta vajadzībām par personāla personīgajiem līdzekļiem sagādāja nelielu dāvanu - magnetolu, kas nepieciešama mūzikas terapijas nodarbību organizēšanai.

Tikmēr Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 25.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi 29. un 30.aprīlī sniedza atbalstu Grašu bērnu ciematam Cesvaines novadā, kur veica meža tīrīšanas darbus un teritorijas labiekārtošanu, savukārt 27.kājnieku bataljons Umurgas un Pociema veco ļaužu mītnēm nogādāja kliņģerus, 22.kājnieku bataljons kopā ar brigādes štāba personālu sarūpēja Valmieras pansionāta iemītniekiem kēksiņus un 31.kājnieku bataljons ar sociālo dienestu vadītāju starpniecību apdāvināja ar saldumu paciņām Viļakas, Balvu, Baltinavas un Rugāju novada bērnus ar īpašām vajadzībām. Savukārt 54.inženiertehniskais bataljons Ērgļu novada sociālās aprūpes centrā "Kastaņas" apkurei sarūpēja malku.

Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 13.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi 30.aprīlī sniedza atbalstu Rīgas pilsētas sociālās aprūpes centram "Gaiļezers", atbrīvojot no krūmiem centra teritoriju. Zemessardzes 17.kaujas atbalsta bataljona karavīri un zemessargi piedalījās Jaundubultu kapu sakopšanā Jūrmalā, sniedza atbalstu sociālajai mājai Ķekavas pagasta Mellupē, savukārt 53.kājnieku bataljons kopā ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi sniedza atbalstu pirmskolas izglītības iestādei "Bitīte" un pansionātam Bauskā. 

Zemessardzes 19.kaujas nodrošinājuma bataljona karavīri un zemessargi Zaķumuižas vidusskolas teritorijā sakārtoja meža taku, izbūvēja laipu pāri gravai, salaboja un nokrāsoja stadiona inventāru, ko ikdienā lieto bērni, skolēni un Ropažu novada iedzīvotāji. Savukārt Zemessardzes Studentu bataljons kopā ar Speciālo operāciju pavēlniecības karavīriem Rīgas pilsētas sociālās aprūpes centrā "Stella maris" veica teritorijas sakārtošanu un vēja lauzto koku zāģēšanu.

Savukārt par Speciālo operāciju pavēlniecības karavīru saziedoto naudu tika iegādātas dāvanu kartes, kas nodotas Rīgas sociālās aprūpes centram "Mežciems" ar mērķi sagādāt dažādas galda spēles kognitīvo spēju uzturēšanai un emocionālās labklājības uzlabošanai, un, radot svētku sajūtu, iepriecināt pansionāta iemītniekus Latvijas svētkos.

Zemessardzes 3.Latgales brigādes 56.kājnieku bataljons 29.aprīlī sniedza atbalstu bērnu rehabilitācijas centram "Dūjas" apkārtnes uzlabošanas darbos. Savukārt 30.aprīlī Zemessardzes 55.kājnieku bataljons Neretas sociālās aprūpes centrā veica žoga nomaiņu. 32.kājnieku bataljona karavīri un zemessargi Rēzeknes novada veco ļaužu pansionāta filiālē "Pilcene", Ludzas novada Sociālās aprūpes centrā "Ludza", Kārsavas novada pašvaldības pansionātā "Mūsmājas", Viļānu novada Sociālā atbalsta centrā "Cerība" veica apkārtnes sakopšanu, celiņu atjaunošanu, lapenes krāsošanu un citus darbus. 

Savukārt 35.kājnieku bataljons Dagdas novada veco ļaužu pansionātā sakopa apkārtni, bet 34.kājnieku bataljons Daugavpils novada bērnu namā "Avotiņš" un Kalupes sociālas aprūpes centrā sakopa teritoriju. 36.kaujas atbalsta bataljons Lūznavas muižas un bērnu dārza "Jāņtārpiņš" apkārtnē veica apkārtnes sakopšanas darbus.

Nodrošinājuma pavēlniecības Rīgas garnizona vienību karavīri 29.aprīlī Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra vasaras mītnē Baltezerā veica teritorijas sakopšanas un labiekārtošanas darbus. TUrklāt 30.aprīlī Sauszemes spēku Mehanizētā Kājnieku brigāde sadarbībā ar Nodrošinājuma pavēlniecības 3.reģionālo nodrošinājuma centru un Zemessardzes 53.kājnieku bataljonu pansionātam "Derpele" Bauskā nogādāja par karavīru līdzekļiem iegādātās grāmatas, saldumus un galda spēles.

Nodrošinājuma pavēlniecības 2.reģionālā nodrošinājuma centra un Gaisa spēku karavīri 30.aprīlī sniedza atbalstu aizbildņu un audžu ģimenēm Lielvārdē un Ķegumā, iegādājoties tām nepieciešamos saimniecībā izmantojamos līdzekļus.

Turklāt 4.maijā Nodrošinājuma pavēlniecības 1.reģionālā nodrošinājuma centra un Jūras spēku karavīri sniegs emocionālu atbalstu pansionātā "Rokaiži" Aizputes novada Kazdangas pagastā. Pansionāta iemītniekus uzrunās Jūras spēku kapelāns un tiks pasniegti par personāla saziedoto naudu iegādāti kliņģeri. Savukārt Jūras spēku orķestra mūziķi ir sagatavojuši koncertu, lai iepriecinātu pansionāta iemītniekus. Tāpat 4.maijā Militārās policijas karavīri Siguldas novada pašvaldības sociālās aprūpes mājas "Gaismiņas" iemītniekiem nodos par karavīru personīgajiem līdzekļiem iegādātas dāvanas - kliņģeri un higiēnas preces.

Savukārt 6.maijā Štāba bataljona karavīri sniegs atbalstu Rīgas sociālās aprūpes centram "Mežciems" un veiks teritorijas sakopšanu un lielgabarīta atkritumu izvešanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu