Krievijā fiksēts līdz šim straujākais Covid-19 gadījumu skaita pieaugums (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija sestdien paziņojusi par šimbrīžam krasāko jaunatklātu Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu valstī - vienā dienā inficēšanās ar jauno koronavīrusu diagnosticēta 9623 cilvēkiem, un kopējais inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 124 054.

Pēc oficiālās statistikas datiem, vīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējās diennakts laikā prasījusi 57 cilvēku dzīvības, tādējādi kopējais upuru skaits pieaudzis līdz 1222. Salīdzinot ar tādām valstīm kā Itāliju, Spāniju un ASV, šāds mirstības līmenis ir zems.

Maskavā saskaņā ar oficiālajiem datiem diennaktī reģistrēti 5358 jauni inficēšanās gadījumi un kopējais saslimušo skaits sasniedzis 62 658.

Tikmēr Krievijas galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins savā blogā sestdien paziņojis, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta kopumā diviem procentiem iedzīvotāju - vairāk nekā ceturtdaļmiljonam cilvēku.

Viņš norādījis, ka pēdējo dienu laikā Maskava būtiski palielinājusi testēšanas iespējas.

Kā izteicies mērs, stingrais ierobežojumu režīms Maskavai "ļāvis iegrožot infekcijas izplatību". Vienlaikus viņš uzsvēris, ka saslimstības maksimums vēl nav palicis aiz muguras.

"Ir skaidri redzams, ka pagaidām riski vēl tikai pieaug," rakstījis mērs, aicinot maskaviešus "izturēties pret pašizolācijas noteikumiem maksimāli atbildīgi".

Saskaņā ar oficiālo statistiku Maskavā dzīvo 12,7 miljoni cilvēku, bet tiek uzskatīts, ka reālais iedzīvotāju skaits ir lielāks.

Krievijas Veselības ministrija piektdien paziņoja, ka pieaug ar koronavīrusu inficēto bērnu skaits. Slimība visā valstī prasījusi divu bērnu dzīvības un vēl 11 bērnu stāvoklis ir smags.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu