LLKC radījis interaktīvu palīgu makšķerniekiem "Mana cope"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zivis. Ilustratīvs foto.
Zivis. Ilustratīvs foto. Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) radījis interaktīvu palīgu makšķerniekiem "Mana cope", kurā vienuviet pieejama visa nepieciešamā informācija makšķerniekiem, informēja LLKC.

Vietnē "manacope.lv" var iegādāties elektroniskās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kartes un makšķerēšanas licences populārākajām licencētajām copes vietām Latvijā, kā arī uzzināt aktuālo informāciju par likumdošanu un licencēto makšķerēšanas vietu nolikumus. Šī vietne būs pieejama gan kā interneta resurss, gan kā mobilā lietotne "Android" un "iOS" ierīcēm. 

LLKC Zivsaimniecības nodaļas vadītāja Agnese Neimane-Jordane pastāstīja, ka attiecīgajā lietotnē jau ir pieejamas elektroniskās makšķerēšanas licences Daugavai, Lielupei, Salacai, Ventai un Varkaļu kanālam, kā arī Usmas ezeram, Augstrozes Lielezeram, Alūksnes ezeram, Burtnieku ezeram, Kālezeram, Liepājas, Durbes, Katvaru, Baļotes ezeriem, Limbažu Lielezeram un Limbažu Dūņezeram. "Mana cope" lietotāji makšķerēšanas licences var iegādāties sev un arī citai personai.

Mobilajā lietotnē iestrādāta karte ar Latvijas upēm, ezeriem un ūdenskrātuvēm. Karte ir vizuāls Latvijas ūdeņu atspoguļojums un arī vizuāla datu bāze, kurā iegūt informāciju par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām, kurās pastāv ierobežojumi makšķerēšanai, sezonāliem liegumiem, makšķerēšanai bīstamām vietām, laivu lietošanas un ātruma ierobežojumiem uz ūdeņiem, kā arī par makšķerniekiem draudzīgām vietām, tajā skaitā laivu ielaišanas vietām, naktsmītnēm, laivu nomu utt.

"Mana cope" kartē iestrādāts arī asistents. Makšķernieks, aktivizējot savu atrašanas vietu, saņem brīdinājumus par tuvošanos vai atrašanos teritorijās, kur pastāv jebkādi ierobežojumi makšķerēšanai.

Lai lietotne saturētu aktuālu un makšķerniekiem nozīmīgu informāciju, ir izveidotas saziņas iespējas ar "Mana cope" uzturētājiem, izveidota lietotnes lapa sociālajā tīklā "Facebook, kā arī "Mana cope" palīgu grupa, profils sociālajā vietnē "Instagram".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu