Rīgā aizvien vairāk tiek pārkāpti ārkārtējās situācijas ierobežojumi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Galvaspilsētā pieaug ar ārkārtējās situācijas ierobežojumu neievērošanu saistīto pārkāpumu skaits, liecina Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) novērojumi.

Aprīļa sākumā vēl bija dienas, kad konstatēts mazāk par desmit pārkāpumiem dienā, bet tagad jau vidēji tie ir 40 pārkāpumi dienā.

Maija sākuma četrās brīvdienās RPP konstatēja 234 ierobežojumu neievērošanas gadījumus. Savukārt četrās Lieldienu brīvdienās RPP konstatēja 183 pārkāpumus.

No marta līdz maijam RPP kopumā apsekojusi 16 171 adresi un kopumā konstatēti 1377 ārkārtas stāvokļa ierobežojumu neievērošanas gadījumi.

RPP sastopas ar dažādām situācijām. Policija novērojusi, ka, piemēram, jaunās māmiņas kopā pastaigājas, neievērojot aizliegumu vienkopus uzturēties vairāk par divām personām.

Tāpat konstatētas situācijas, kurās iedzīvotāji savā pagalmā rīko privātus pasākumus ar draugiem.

Daļā gadījumu policija ārkārtas situācijas ierobežojumu pārkāpumus konstatē arī nejauši. "Piemēram, saņemot informāciju par bērnu tiesību pārkāpumiem, konstatējam, ka mājoklī iereibuši vecāki uzrīkojuši pasēdēšanu ar paziņām. Līdz ar to arī secinām, ka pārkāpumu skaits ir krietni lielāks, bet daļa no tiem nenonāk mūsu redzeslokā vai nonāk pavisam nejauši, bet caur cita veida pārkāpumiem," aģentūrai LETA norādīja RPP pārstāve Lāsma Greidāne.

Jau ziņots, ka sabiedrības attieksme pret noteiktajiem ierobežojumiem maija brīvdienās apdraud ieceri tos pārskatīt un mīkstināt, jo svētku brīvdienās plaši novērots, ka cilvēki paši bija izdomājuši tos atcelt, vakar intervijā Latvijas Radio sacīja Veselības ministrijas galvenais infektologs Uga Dumpis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu