Pavasara puķes un daru ko iegribas jeb kā pašizolāciju bauda Vaira Vīķe-Freiberga (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Kā jau mēs visi, arī eksprezidente kopš marta sākuma ar vīru Imantu atrodas pašizolācijā, lauku mājā Kuldīgas rajonā. Kā sokas tautā iemīļotajai eksprezidentei, kā viņa pavada ikdienu?

"Šobrīd, es atzīšos godīgi, es izbaudu šo izdevību būt ilgāku laiku lauku dzīvē. Varu darboties ar saviem telpaugiem, vērot dārzu. Būt laukos un skatīties, kā man aug puķītes, kaut arī salna ir apkodusi lielākoties manas tulpes, par ko es dusmojos. Bet man zied narcises un hiacintes, un arī prīmulas," par savu dārza košumu žurnālistam Reinim Ošeniekam raidījumā "Pašizolēts" stāsta eksprezidente.

Man pirmo reizi kopš prezidentūras beigām ir iespēja vērot, kā pavasaris attīstās uz laukiem. 

"Lauku mājās gribu izbaudīt to brīdi, ka es darīšu to, kas man tajā brīdī ienāk prātā.

Tas ir absolūts luksuss, ka es varu sev atļauties kaut daļu no dienas teikt  - tas ir tagad mans un es darīšu to, kas man iegribas! Tas ir brīnišķīgi!

Kad eksprezidentei tiek jautāts, kā tad tomēr viņai pietrūkst visvairāk, viņa atbild: "Gan jau nāks brīdis, kad es jutīšu, ka man nepietiks ar kontaktu ekrānā, jo cilvēkam, kas pieradis runāt ar publiku no jaunības, trūkst reakcijas publikas acīs. Ka viņi saprot, ka seko, un laimes brīdis, kad viņu acis iemirdzas un viņiem kaut kas ir iepaticies. Tas tiešais kontakts. Tā ir tā glazūra uz tās kūkas!"

Vairāk raidījumu skaties te. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu