Izglītības ministre tiešsaistē sarunāsies ar skolu absolventiem un vecākiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Latvijas izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien no plkst.11 izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) sarunāsies ar skolu absolventiem un vecākiem par aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar mācību gada noslēgumu, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Sarunu laikā ministre tiešsaistē sniegs atbildes uz skolēnu un vecāku uzdotajiem jautājumiem.

Pēc IZM paustā, sarunu laikā tiks apskatīti tādi jautājumi kā eksāmenu formāts un saturs, drošība, gatavība eksāmeniem, psiholoģiskais atbalsts un citi jautājumi.

Ministre atzīmējusi, ka šis ir laiks, kas pieprasa neierasti ātru lēmumu pieņemšanu un rīcību, "vienos svaru kausos liekot veselības, drošības un jauniešu nākotnes izvēles jautājumu". Ministrija esot vēlējusies tiešāku un personiskāku sarunu ar ikvienu, kuru skar šīs pārmaiņas, lai skaidrotu lēmumu pieņemšanu un procesus izglītībā.

Šodien plkst.11 ministre sarunāsies ar vidusskolu beidzējiem, bet plkst.12 - ar vecākiem. Sarunas tiešsaistē būs vērojamas ministrijas "Facebook" lapā.

Kā ziņots, valdība aizvadītajā nedēļā atbalstīja IZM sagatavotos noteikumu grozījumus, kas šajā mācību gadā paredz atcelt valsts pārbaudes darbus 9.klašu skolēniem un samazināt 12.klašu skolēniem obligāti kārtojamo centralizēto eksāmenu skaitu.

Valsts pārbaudes darbi, beidzot 9.klasi, nenotiks, izņemot centralizēto eksāmenu latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmā. Šo eksāmenu izglītojamais varēs kārtot, ja to vēlēsies.

Centralizētie eksāmeni par vispārējās vidējās izglītības ieguvi 2019./2020.mācību gadā plānoti no 2.jūnija līdz 30.jūlijam, taču ticis pieļauts, ka datumi var tikt mainīti, mainoties epidemioloģiskajai situācijai valstī.

Eksāmenu izstrādātāji plāno, ka 12.klašu centralizēto eksāmenu ilgums nepārsniegs trīs stundas un tā rakstīšanas brīdī skolēni izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus. Tiek apsvērta arī iespēja samazināt uzdevumu daudzumu, nemainot kopējo grūtības pakāpi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu