Putins: Krievijai nav vainas sajūtas par Otro pasaules karu (64)

TVNET/Lenta.ru
CopyLinkedIn Draugiem X
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: EPA/Scanpix

Krievijai nav un nevar būt vainas sajūtas par Otro pasaules karu, intervijā raidorganizācijai "Mir" paziņojis Vladimirs Putins.

Putins pēdējā laikā izpelnījies nopēlumu par mēģinājumiem pārrakstīt vēsturi ar saviem izteikumiem par Otro pasaules karu. Pērnā gada nogalē Putins kārtējo reizi vērsās pret Eiropas nostāju Molotova-Ribentropa pakta jautājumā, apsūdzot Poliju sadarbībā ar nacistisko Vāciju. Putins centās attaisnot toreizējās PSRS noziedzīgo ārpolitiku, vainu par Otrā pasaules kara izraisīšanu uzveļot Polijai.

Polijas parlaments asi nosodīja Putina izteikumus. Otro pasaules karu izraisīja divi totalitārie režīmi - nacistiskā Vācija un Padomju Savienība -, bet Polija un citas Centrāleiropas valstis bija pirmie upuri, norādīja parlamentārieši.

Piektdienas intervijā Putins nopēla tos, kas pie Otrā pasaules kara vaino PSRS, kura karā zaudēja 27 miljonus iedzīvotāju, vēsta "Lenta.ru".

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Putinam nācās uz nenoteiktu laiku pārcelt 9.maija parādi, kas par godu kara beigu 75.gadadienai tika plānota jo īpaši grandioza.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu