Obama nopludinātā ierakstā nosauc Trampa reakciju uz Covid-19 par "haotisku jucekli" (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais prezidents Baraks Obama piektdien privātā sarunā ar kādreizējiem darbiniekiem nodēvējis sava pēcteča Donalda Trampa reakciju uz Covid-19 par "absolūti haotisku jucekli" un brīdinājis par likuma varas noārdīšanos pēc Tieslietu departamenta lēmuma atsaukt apsūdzības pret Trampa sabiedroto, liecina "Yahoo News" rīcībā nonācis ieraksts.

ASV Tieslietu departaments pagājušonedēļ paziņoja, ka atcels prezidenta Donalda Trampa bijušajam padomniekam Maiklam Flinnam izvīrzītās apsūdzības, lai gan viņš atzinis vainu melošanā Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB). Apsūdzības Flinnam tika izvirzītas īpašā prokurora Roberta Millera izmeklēšanas ietvaros.

Flinns bija Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos. Viņam tika izvirzītas apsūdzības saistībā ar Millera izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās. 2017.gadā Flinns atzina, ka melojis FIB par kontaktiem ar Krievijas vēstnieku ASV.

"Es domāju, ka ziņās pēdējo 24 stundu laikā pārāk maz uzmanības pievērsts tam, ka Tieslietu departaments atsauc apsūdzības pret Maiklu Flinnu," ierakstā saka Obama. "Nav zināms precedents, kad nepatiesu liecību sniedzis cilvēks tiek tāpat vien atlaists. Kad notiek tādas lietas, jāsāk raizēties, ka pamata - ne tikai institucionālās normas, bet mūsu pamata izpratne par likuma varu ir apdraudēta. Nosliecoties šajā virzienā, tas strauji iet plašumā, kā rāda pieredze citās pasaules vietās."

Flinns tika apsūdzēts un atzina vainu melošanā FIB, nevis nepatiesas liecības sniegšanā.

Obama arī kritizēja Trampa administrācijas reakciju uz Covid-19. "Gaidāmās vēlēšanas ir ļoti svarīgas tāpēc, ka cīnāmies ne tikai pret konkrētu indivīdu vai politisko partiju. Mēs cīnāmies arī pret ilgtermiņa tendenci, ka būšana savtīgam, dalīšanās ciltīs, sašķeltība un citu uzskatīšana par ienaidniekiem - tas ir kļuvis par spēcīgu impulsu amerikāņu dzīvē.

Un tas, starp citu, vērojams arī starptautiskā mērogā. Tas daļēji ir iemesls, kāpēc reakcija uz šo globālo krīzi bijusi tik anēmiska un izkliedēta. Būtu bijis slikti pat ar vislabāko valdību. Taču tas ir absolūts haotisks juceklis, kad mūsu valdība domā kategorijā "kas man no tā atleks" un "pie velna visus pārējos"," sacīja Obama.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu