Japānas akvārija iemītniekiem ļauts apciemot citam citu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP

Kāds Japānas akvaparks pandēmijas laikā atradis lielisku risinājumu kā apmeklētāju, tā iemītnieku izklaidēšanai - tas ļauj dzīvnieku sugām iepazīties citai ar citu un regulāri internetā atskaitās par panākumiem, ziņo aģentūra AFP.
 

Jokohamas "Hakkeijima Sea Paradise" akvārijs, kuru normālos apstākļos dienā apmeklē vairāki tūkstoši cilvēku, tagad ir slēgts.

Izrādās, ka ar garlaicību izolācijas apstākļos mokās arī dzīvnieki, tādēļ akvārija darbinieki atraduši savdabīgu risinājumu, kā tos izklaidēt. Astoņi akvārija pingvīni ik dienu iejūtas apmeklētāju ādā un dodas pastaigā pa akvāriju, iepazīstoties ar citiem tā iemītniekiem.

Šobrīd pingvīnu intereses lokā nonākusi roņu mītne.

"Nav gluži tā, ka viņi ļoti aktīvi mēģinātu iepazīties, taču ir skaidri nojaušama viņu interese citam par citu," saka akvārija preses sekretārs Naoija Goto.

Turklāt pingvīniem regulāras pastaigas ir nepieciešamas katru dienu - tās viņi veikuši arī pirms pandēmijas, taču speciālā pastaigu aplokā. Tagad viņu ikdienas pastaiga pa akvāriju ilgst 20 minūtes.

"Mēs vēlamies uzlabot viņu dzīves kvalitāti," skaidro Goto.

Vēl viens no iemītniekiem, kam ļauts iejusties apmeklētāja lomā, ir Āzijas īsnagu ūdrs, kuram pastaigu laikā radusies īpaša interese par baltvaļu pāri.

Dzīvnieku pastaigas tiek regulāri atspoguļotas muzeja mājaslapā. "Mēs ceram, ka tam ir dziedinošs un stresu mazinošs iespaids," saka akvārija kopēja Nagomi Sato.

Ārkārtas situācija Japānā ir spēkā līdz maija beigām. Visas publiskās vietas, tai skaitā muzeji, zoodārzi un akvāriji, ir slēgtas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu