Platību maksājumiem mēneša laikā pieteikušies par 21% vairāk lauksaimnieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka / LETA

Pirmā mēneša laikā platību maksājumiem pieteikušies par 21,3% vairāk lauksaimnieku nekā pirms gada attiecīgajā posmā, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) apkopotā informācija.

LAD ieraksts "Twitter" liecina, ja 2020.gadā platību maksājumiem pirmā mēneša laikā ir pieteikušies 26 400 saimnieki, tad 2019.gadā - vien 21 759 saimnieki.

Vienlaikus LAD aicina iesniegumus platību maksājumiem neatlikt uz pēdējo brīdi un iesniegt maijā, lai operatīvi var konstatēt neprecizitātes, ja tādas radušās, un tās novērst.

LETA jau ziņoja, ka no 8.aprīļa līdz 15.jūnijam, ārkārtējās situācijas dēļ termiņu pagarinot līdz 30.jūnijam. LAD klienti dienesta Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā var pieteikties platību maksājumu saņemšanai, aizpildot vienoto iesniegumu.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, dienesta klienti nevar saņemt klātienes konsultācijas un LAD speciālistu klātienes palīdzību. Klienti var saņemt pa tālruni konsultācijas un palīdzību vienotā iesnieguma aizpildīšanā, kā arī iesniegšanā. Ja klients piesakās akcīzes degvielas saņemšanai, tad arī šo iesniegumu dienesta speciālisti palīdz aizpildīt un iesniegt attālināti pēc sarunas ar klientu.

Konsultācijas par pieteikšanos platību maksājumiem var saņemt pa tālrunu 67095000. Informatīvais materiāls platību maksājumu saņemšanai 2020.gadā ir pieejams dienesta mājaslapā izvēlnē "Platību maksājumi" - "Rokasgrāmatas un veidlapas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu