Daugavpilī sāk pārbaudi par 9.maijā fiksēto auto kolonnu pie memoriāla padomju karavīriem (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Policija sākusi administratīvo lietvedību par 9.maijā fiksēto auto kolonnu netālu no piemiņas memoriāla padomju karavīriem, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Viņa skaidroja, ka policija Daugavpilī, Dubrovina parkā, kurā atrodas piemiņas memoriāls padomju armijas karavīriem, pastiprināti uzraudzīja sabiedrisko kārtību un drošību, un to, vai tiek ievēroti ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi un aizliegumi.

Veicot patrulēšanu parka teritorijā, pamanīta auto kolonna, kura virzījās pa 18.Novembra ielu. Vēlāk, kārtējo reizi apsekojot teritoriju ap parku, kolonna jau virzījusies no 18.Novembra ielas puses uz Rīgas ielu. Saistībā ar automašīnu izveidoto kolonnu ir sākta administratīvā lietvedība, notiek informācijas pārbaude.

 Tāpat sākta vēl viena administratīvā lietvedība, jo likumsargi konstatēja jauniešu kompāniju, kas pārkāpa pulcēšanās un distancēšanās ierobežojumus. Par divu metru savstarpējās distances neievērošanu vēl divām personām Daugavpilī noformēti administratīvā pārkāpumu protokoli, kuri paredz 20 eiro naudas sodu. Tāpat Daugavpilī noformēti četri administratīvo pārkāpumu protokoli ceļu satiksmes jomā.

Savukārt Rēzeknē 9.maijā noformēti četri protokoli par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā. Tāpat Rēzeknē konstatēts gadījums, kad iegādāts nelegālais alkohols, kā arī tiek pārbaudīta, iespējams, nesankcionēta mūzikas atskaņošana pasākuma laikā.

Rēzeknē arī sākta administratīvā lietvedība par nesaskaņotu plakāta izvietošanu. Uz plakāta bija attēlota padomju varas simbolika.

Kā vēstīts, 9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā. Rietumeiropā Otrā pasaules kara beigas tiek atzīmētas 8.maijā. 

Plašākās 9.maija svinības ik gadu notiek Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās. Valsts policija un Rīgas pilsētas pašvaldības policija 9.maijā Uzvaras parka apkaimē kopumā fiksējusi 44 pārkāpumus, no kuriem 24 saistīti ar pulcēšanās un fiziskās distances neievērošanu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu