Autovadītājs ar smieklīgu attaisnojumu pārsniedz ātrumu par 213 km/h

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Chevrolet Corvette ZR1 (2008-2009)
Chevrolet Corvette ZR1 (2008-2009) Foto: General Motors

Kādam Vašingtonas štata ceļu policistam parastu, mierīgu brīvdienas rītu negaidīti izjauca īpaši steidzīgs Corvette vadītājs. Viņš vietā, kur atļauts braukt ar 60 jūdzēm jeb 96 kilometriem stundā, policistu postenim garām "palidoja" ar 192 jūdzēm jeb 309 km/h. 

Citiem vārdiem - likuma sargiem pavisam negaidīti bija darīšana ar auto, kurš atļauto braukšanas ātrumu pārsniedza par 213 kilometriem stundā.

Ziņās no Savienoto Valstu otra krasta, ko apskalo Klusais okeāns, netiek minēts, kādā veidā policistiem dienesta mašīnā izdevās panākt zemu lidojošo Corvette, tomēr viņi to paveica.

Chevrolet Corvette ZR1
Chevrolet Corvette ZR1 Foto: General Motors

Vācu AutoBild norāda, ka Amerikā nav noteikts sods par ātruma pārsniegšanu tik lielā apmērā. Smagākais šāda veida pārkāpums definēts kā divkāršs atļautā ātruma pārsniegums, un par to draud ne tikai pamatīgs naudas sods un tiesību zaudēšana, bet arī piespiedu "atvaļinājums" cietumā.

Uz turieni Corvette vadītājam, visticamāk, arī nāksies doties, jo viņa piedāvātais attaisnojums neiztur kritiku - viņš policistiem stāstījis, ka vēlējies ātri kaut ko apēst brokastīs un tāpēc tā steidzies. Piedevām 31 gadu vecais Corvette vadītājs bijis alkohola reibumā.

Chevrolet Corvette ZR1
Chevrolet Corvette ZR1 Foto: General Motors

Par to, ar kādu 2008.gada jeb sestās paaudzes Corvette pārkāpums izdarīts, informācijas nav. Taču, ņemot vērā sasniegto ātrumu, opcijas ir divas - vai nu modelis Z06 ar 7 litru V8 atmosfērisko motoru un 512 zirgspēkiem, vai arī ZR1, kam ir 6,2 litru V8 kompresormotors ar 647 ZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu