Krievija piedraud ārvalstu medijiem par "nepatiesas" Covid-19 upuru informācijas publiskošanu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija nosūtījusi oficiālas vēstules laikrakstu “Financial Times” un “The New York Times” redakcijām, pieprasot atsaukt informāciju, ka reālais Covid-19 upuru skaits Krievijā varētu būt krietni lielāks par oficiālo, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Par vēršanos pie abiem medijiem trešdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova. 

Viņa uzsvēra, ka šo abu izdevumu nākotne Krievijā būšot atkarīga no tā, vai tie atsauks informāciju, ko Krievija uzskatot par nepatiesu. 

Tikmēr Krievijas Valsts domes komisija, kas izmeklē citu valstu iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās, norādījusi, ka Krievija varētu lemt par akreditāciju neizsniegšanu “Financial Times” un “The New York Times” žurnālistiem. 

Laikraksts “The New York Times” 11.maijā vēstīja, ka oficiālajā Covid-19 statistikā neietilpst līdz pat 70% no visiem Covid-19 nāves gadījumiem valstī. Šādu pieņēmumu laikraksts izteica, atsaucoties uz Krievijas demogrāfu Alekseju Rakušu, kurš norāda uz īpatnībām Covid-19 nāves gadījumu oficiālās statistikas apkopošanā. 

Tikmēr laikraksts “Financial Times” 12.maijā ziņoja, ka no Covid-19 mirušo cilvēku skaits Krievijā varētu būt par 70% lielāks par oficiāli ziņoto. 

Abi mediji norāda oficiālo Maskavas pašvaldības statistiku, saskaņā ar kuru mirušo cilvēku skaits Krievijas galvaspilsētā šā gada aprīlī bijis lielākais pēdējo desmit gadu laikā. 

“Financial Times” uzskata, ka daļa šo cilvēku varētu būt miruši no Covid-19, tomēr oficiālajā koronavīrusa upuru statistikā tas neparādās. 

Līdzīga situācija esot arī citās Krievijas pilsētās un reģionos. 

Saskaņā ar oficiālajiem datiem uz 13.maiju, Krievijā ar Covid-19 saslimuši 242 271 cilvēks, no kuriem 2212 miruši. 

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu