Francijas sērijveida slepkavu "eksperts", kura karjera balstījās melos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay, twitter

Francijas slavenais sērijveida slepkavu eksperts Stefans Burguans atzinis, ka viņa veiksmīgā karjera lielā mērā ir balstīta uz meliem. Karjeras safabricēšanu “eksperts” atzinis pēc tam, kad viņu atmaskoja anonīmu aktīvistu grupējums, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

67 gadus veicas Burguans gadu gaitā bija izveidojis reputāciju kā vadošais Francijas eksperts sērijveida slepkavu jautājumos. Viņš par šo tematu sarakstījis vairāk nekā 75 grāmatas un producējis desmitiem dokumentālo filmu. 

Burguana eksperta statuss nozīmēja to, ka viņš regulāri tika aicināts vieslektora statusā pasniegt Francijas Policijas akadēmijā. Tāpat viņš regulāri braukāja pa Franciju, stāstot par savu pieredzi sērijveida slepkavību jautājumos. 

Atzītā eksperta reputācija sāka grūt šā gada janvārī, kad anonīmu aktīvistu grupējumus "4e Oeil" (“Ceturtā acs”) sociālajā tīklā “YouTube” ievietoja vairākus video, kuros Burguans tika apsūdzēts melos. 

Šīs apsūdzības Francijā kļuva par sensāciju, ņemot vērā Burguana plašo atpazīstamību sabiedrībā. Vēlāk "4e Oeil" veido no “YouTube” tika izņemti, tomēr tie joprojām skatāmi aktīvistu grupējuma interneta vietnē. 

Kā pavēstīja "4e Oeil" pārstāvji, viņi Burguana karjeras izpētei pievērsās 2019.gadā pēc diskusijām sociālā tīkla “Facebook” grupā, kas veltīta noziegumu izmeklēšanai. 

"4e Oeil" pārstāvjiem radās aizdomas, ka Burguans ilgstoši nodarbojies ar plaģiātu, savās grāmatās izmantojot iepriekš angļu valodā izdotu grāmatu materiālus. Tāpat grupējums atklāja, ka vairāki apgalvojumi eksperta grāmatas nonāk pretrunās viens ar otru, un tajās arī regulāri sastopamas dažādas faktu nesakritības. 

Noskatoties vairākas Burguana intervijas televīzijā, "4e Oeil" pārstāvjos nostiprinājās pārliecība, ka slavenais eksperts gluži vienkārši melo.

"4e Oeil" apsūdzības beidzot komentējis arī pats Burguans, melošanu atzīstot gan savā sociālā tīkla “Instagram” kontā, gan Francijas medijiem. 

“Man ir kauns, ka esmu melojis, ka esmu noklusējis lietas,” svētdien publicētā intervijā Francijas laikrakstam “Le Parisien” norāda Burguans. 

“Tā ir patiesība, ka laikā, kad biju sabiedrības uzmanības centrā, es reizēm izpušķoju un pārspīlēju savu nozīmīgumu, jo nekad neesmu juties mīlēts,” savas rīcības motīvus skaidro nu jau bēdīgi slavenais eksperts. 

Viena no nepatiesībām, ko Burguans uzturējis gadiem ilgi, ir saistīta ar 1976.gadā ASV pilsētā Losandželosā noslepkavotu sievieti. Burguans gadiem ilgi stāstījis, ka nogalinātā sieviete bijusi viņa sieva, lai gan patiesībā tā bija bārmene, ko viņš saticis vien dažas reizes. 

Tāpat viņš arī esot safabricējis savu tikšanos ar bēdīgi slaveno sērijveida slepkavu Čārlzu Mensonu. 

Burguans tagad uzsver, ka atzīties melos viņu pamudinājusi vainas apziņa. 

“Tas mani ļoti nomāca pēdējos divus vai trīs gadus. Dīvaini, patiesības teikšana ir atvieglojoša, bet no kauna rodas vēlme izpirkt savu vainu un vairs nekad publiski nerunāt tamlīdzīgas muļķības,” norāda nežēlastībā kritušais eksperts. 

Tikmēr "4e Oeil" pārstāvji uzsver, ka viņi vēlas panākt, lai Burguans vairs nekad nenodarbotos ar sērijveida slepkavību jautājumiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu