Doņeckā aizturēts viens no MH17 lietā apsūdzētajiem (15)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Doņeckā aizturēts Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko - viens no četriem figurantiem Malaizijas reisa MH17 notriekšanas lietā, vēsta raidorganizācijas BBC Krievijas ziņu dienests.

Harčenko 11.martā tika apcietināts pie savas mājas Doņeckā. Viņa arests saistīts ar citiem pārkāpumiem.

"Apsūdzības ir smieklīgas - piedalīšanās nelikumīgā kratīšanā 2014.gadā un nelikumīga ieroča glabāšana," norāda viens no BBC informācijas avotiem. "Turklāt ieroci viņam 2019.gadā viņam izdeva Aizsardzības ministrija personīgās drošības nodrošināšanai saistībā ar MH17 lietu."

Harčenko atrodoties aizturēšanas izolatorā pašpasludinātās Doņeckas republikas Tieslietu ministrijā.

BBC informācijas avots uzskata, ka Harčenko ticis aizturēts, lai izslēgtu iespēju, ka Ukrainas specdienesti varētu mēģināt MH17 lietā apsūdzēto vīrieti.

Harčeno tika arestēts divas dienas pēc tam, kad Nīderlandē sākās tiesas prāva par MH17 notriekšanu 2014.gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Tiesāti tiek četri cilvēki - Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs un Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko. Viņi visi izsludināti starptautiskajā meklēšanā.

Harčenko kopš 2015.gada ir Ukrainas varasiestāžu meklēšanā saistībā ar apsūdzībām teroristiska grupējuma izveidošanā.

2019.gadā Ukrainas specdienesti Austrumukrainā nolaupīja separātistu kaujinieku Vladimiru Cemahu, kurš vēlāk gūstekņu apmaiņas rezultātā tika atdots Krievijai.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu