Bundesvēra īpašo uzdevumu vienības karavīra mājās atrasti ieroči un sprāgstvielas (10)

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas policija, kas izmeklē sakarus starp militārpersonām un labējiem radikāļiem, kāda īpašo uzdevumu vienības karavīra mājās uzgājuši ieročus un sprāgstvielas.

45 gadus vecais virsfeldfēbelis, kas dienē Bundesvēra Īpašo uzdevumu komandā (KSK), izmeklētāju redzeslokā nonācis jau 2017.gadā.

Ieroču slēptuve atrasta viņa mājās Ziemeļsaksijas apriņķī Saksijas zemē.

Karavīrs šobrīd ir aizturēts un tiek nopratināts.

Vācijas militārais izlūkdienests MAD janvārī paziņoja, ka pērn armijā reģistrēti 592 incidenti, kas varētu būt saistīti ar galēji labējiem.

Martā varasiestādes paziņoja, ka Bundesvēra rindās atklāti 27 labējie ekstrēmisti un ka vislielākās problēmas konstatētas SKS, kas ir viena no vislielākajā slepenībā turētajām armijas vienībām.

Vienībā ir aptuveni 1000 vīru, kas apmācīti darbībai tādās krīzes situācijās kā ķīlnieku sagrābšana, un izmeklēšana sākta pret 20 no SKS karavīriem.

Aizsardzības ministre Annegrēta Krampa-Karenbauere apsolījusi izmeklēšanu turpināt un uzsvērusi, ka armijā nav vietas nevienam radikālim.

Militārpersonu sakariem ar labējiem radikāļiem uzmanība tika pievērsta 2017.gadā, kad divās Bundesvēra kazarmās tika atrastas nacistu piemiņas lietas. Varasiestādes aizdomas par simpatizēšanu galēji labējiem vērsušas arī pret militārpersonām, kuras simpatizē lielākajai opozīcijas partijai - eiroskeptiskajai "Alternatīva Vācijai" (AfD).

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu