Iedzīvotāji aicināti atbrīvoties no nevajadzīgajām mantām, piedaloties iniciatīvā un konkursā "EiRevīzija" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
dzīvoklis
dzīvoklis Foto: Pixabay

Veicinot jēgpilnu un videi draudzīgu laika pavadīšanu, Latvijas Zaļais punkts (LZP) aicina iesaistīties iniciatīvā un konkursā "EiRevīzija", ieviešot kārtību savās mājvietās, atbrīvojoties no nevajadzīgajām mantām, tās pareizi sašķirojot, informēja LZP preses sekretāre Daiga Buča.

"EiRevīzija" konkurss notiek LZP "Facebook" profilā, kur ikviens iniciatīvas dalībnieks līdz 24.maijam var publicēt vai nosūtīt savu fotogrāfiju ar atspoguļojumu par dalību savā mājas revīzijā, atkritumu šķirošanā vai Lielajā talkā, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē. Visi konkursa dalībnieki, kuri būs iesūtījuši savas fotogrāfijas, maija beigās piedalīsies izlozē par balvām.

"Ja ne katram, tad katram otrajam iedzīvotājam noteikti mājās ir kādi plauktiņi, skapji, noliktavas, kur atrodami virkne sen neaiztiktu priekšmetu. Stikla burciņas un pudeles, apģērbi, apavi, nolietotas elektroiekārtas, kartona kastes - tam visam ir iespējams dot "otro dzīvi", pareizi sašķirojot. Jau pēc mūsu aptaujām redzam, ka ik gadu palielinās to iedzīvotāju skaits, kuri šķiro savus mājsaimniecībā radītos atkritumus," komentēja LZP direktors Kaspars Zakulis.

Viņš skaidroja, ka atšķirībā no daudzām citām aktivitātēm, atkritumu šķirošanā un arī konkursā "EiRevīzija" var piedalīties katrs, tādējādi parūpējoties par tīru un sakoptu vidi, kā arī ilgtspējīgu resursu izmantošanu. Iniciatīvas laikā iedzīvotāji aicināti būt aktīvi, parādīt savus atkritumu šķirošanas paradumus vai ieviest tos no jauna, tādējādi iedrošinot arī citus parūpēties par to, lai pēc iespējas vairāk atkritumu nonāktu otrreizējā apritē.

Sašķirotās mantas, ievērojot valstī noteiktās piesardzības prasības, iedzīvotāji var nodot tuvējos atkritumu dalītās vākšanas punktos. Vieglo iepakojumu un stikla taru iespējams izmest gan publiski pieejamos atkritumu šķirošanas konteineros, gan, atbilstoši atkritumu apsaimniekotāja piedāvājumam, individuāli lietojamajos. Atkritumu šķirošanas laukumos, kuri pieejami visā Latvijā, var nodot arī elektroiekārtas, mēbeles, koka iepakojumu, metālu, autoriepas un citus priekšmetus.

Kopš pagājušā gada septembra Rīgā un tuvējā Pierīgā pieejami arī tekstila šķirošanas konteineri, kā arī jau notiek darbs pie bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītās vākšanas ieviešanas Latvijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu