Talkotāji visaktīvākie Pierīgas reģionā un Rēzeknes novadā (43)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti, žurnāliste Agnese Šīrante un Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme piedalās Lielās Talkas atklāšanas pasākumā 11.novembra krastmalā
Valsts prezidents Egils Levits ar kundzi Andru Leviti, žurnāliste Agnese Šīrante un Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme piedalās Lielās Talkas atklāšanas pasākumā 11.novembra krastmalā Foto: Evija Trifanova / LETA

Šajā gadā lielākā talkotāju aktivitāte novērota Pierīgas reģionā un Rēzeknes novadā, kur arī pieteikts visvairāk talku, informēja Lielās talkas sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Kočāne.

Kopumā šogad pieteiktas 955 talkas vietas, kurās ir gan sakopšanas, gan labiekārtošanas talkas.

Talkas dienā talkotāji tika aicināti iesūtīt savas talkas bildes un informēt par to, kā norit talkošana dažādās Latvijas vietās.

Piemēram, ceļa posmā Dricāni - Pilcene sešu kilometru garā posmā kopā piepildīti 49 atkritumu maisi, savukārt Dricānu ciemā un tā apkārtnes teritorijā savāktais atkritumu skaits - 55 atkritumu maisi.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Egils Levits, atklājot Lielo Talku, aicināja ikvienu ievērot piesardzību sakopjot Latviju, jo tīra Latvija ir zeme, par ko jāgādā visiem kopā, informēja talkas rīkotāji.

Šodien, atklājot Lielo talku, tās vadītāja Vita Jaunzeme uzsvēra, ka Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kuras iedzīvotāji ir tik apzinīgi, ka pat vīrusa drauda apstākļos ir gatavi sakopt un labiekārtot savu apkārtējo vidi.

Arī Valsts prezidents, atklājot Lielo Talku, aicināja ikvienu, ievērojot piesardzību, doties talkot, jo tīra un zaļa Latvija ir mūsu zeme, par ko ir jāgādā visiem kopā. "Par spīti visām vīrusu ķibelēm es joprojām uzskatu, ka mēs piederam nākotnei, tīra un zaļa Latvija pieder nākotnei! Latvija ir mūsu zeme, kopsim un gādāsim par to ar možu garu visi kopā," uzsver Levits. 

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) norāda, ka Lielā Talka ir tradīcija, kura ir izveidojusies un vieno visu Latvijas tautu rūpēs par kopīgo zemi. Tāpat viņš atzīmēja, ka Lielā Talka šogad ir iespēja talkot katram savā mājā - vietā, kuru viņš ir nolūkojis un tādu, kas nav pietiekami sakopta.

"Talka šogad norisinās mums visiem sarežģītā laikā, šodien rūpes par vidi jāsavieno ar rūpēm par līdzcilvēku veselību, ievērojot piesardzību. Lielā talka šogad ir iespēja strādāt katram savā mājā, vai vietā, kuru esat nolūkojis un vēlaties sakopt, labiekārtot," norāda Pūce.

Ja iedzīvotāji vēlas iesaistīties svētdien vai visu nākamo nedēļu, to iespējams darīt, taču talka jāsaskaņo ar savu vietējo pašvaldību.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu