Burovs aicina RNP audita materiālus nodot prokuratūrai (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) darbības audita materiāli ir jānodod prokuratūrai, pārliecināts bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

“Vēl 2019.gada novembrī es no amata atstādināju toreizējo RNP valdi, kura bija zaudējusi manu uzticību. Tai skaitā dēļ vilcināšanās ar uzņēmuma audita veikšanu,” uzsver Burovs.

“Vispārējā uzņēmuma audita procesā piedalījās valde jau jaunā sastāvā un kā tagad redzams no audita rezultātiem, atstādinātajai valdei iespējams bija iemesls kādēļ audits uzņēmumā tika ilgstoši  novilcināts,” norāda bijušais domes priekšsēdētājs.

“Auditoru secinājumi ir skarbi un būtu jāvērtē to valdes locekļu atbildību, kuri ir noveduši RNP līdz patreizējam stāvoklim. Tāpēc audita materiāli ir jānodod prokuratūrai,” pauž Burovs.

Kā zināms auditorkompānijas "Ernst&Young" veiktajā uzņēmuma darbības auditā secināts, ka pašvaldības RNP darbība nav vērsta uz tās mērķu īstenošanu, dzīvojamā fonda attīstību un klientu apmierinātību.

Lēmumu par ārējo neatkarīgo  audita veikšanu visos Rīgas pašvaldības uzņēmumos, pēc toreizējā domes priekšsēdētāja priekšlikuma 2019.gada 28.augustā pieņēma Rīgas dome

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu