Publicēts rets video, kurā redzams pēdējais zināmais Tasmānijas tīģeris pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tasmānijas tīģeris
Tasmānijas tīģeris Foto: Wikimedia Commons

1936. gadā Bendžamins - pēdējais zināmais Tasmānijas tīģeris jeb vilksomainis (thylacinus cynocephalus) - nomira Austrālijas zoodārzā. Tikai gadu pirms tam viņš tika iemūžināts ilgi aizmirstā filmu veidotāja Sidnija Kuka lentē “Brīnumzeme Tasmānija” (Tasmania the Wonderland).

Līdz šodienai ir saglabājušās tikai dažas filmas ainas: divstāvu tramvaju sistēma, Hobārta pludmale, sen zudušais Boimāras zoodārzs un viens no Austrālijas slavenākajiem izmirušajiem plēsējiem - Tasmānijas tīģeris. 

Tasmānijas tīģera Bendžamina slavas mirklis ir vien 21 sekundi īss, tomēr šis materiāls ir zelta vērtē. Pirms šā atklājuma cilvēkiem bija pieejams nedaudz par trīs minūtēm garāks melnbalts video bez skaņas, kurā redzams Tasmānijas tīģeris.

Šis videoklips ir ne vien ar skaņu, bet tas ir arī pēdējais zināmais video, kurā redzams noslēpumainais Tasmānijas tīģeris. 85 gadus tas bija slēpts cilvēku acīm, bet tagad ir digitalizēts 4K kvalitātē un pieejams publiski.

Cik zināms, šī ir pēdējā reize, kad Bendžamins vai kāds cits Tasmānijas tīģeris ir nofilmēts dzīvs. Lai arī šī suga ir izmirusi jau vairākus desmitus gadu, cilvēki nav zaudējuši cerību atrast vēl citas liecības par šo dzīvnieku. Šajā gadījumā arhīva locekļi cer, ka pastāv liela iespēja, ka eksistē arī citi video vai audio materiāli, kuros iemūžināts Tasmānijas tīģeris.

Vienīgie video ar Tasmānijas tīģeri ir uzņemti Austrālijas un Londonas zoodārzos, tomēr Tasmānijas tīģeri tika izsūtīti uz daudzām pasaules vietām pat pēc šā pēdējā video uzņemšanas. Tāpēc meklējumi turpinās joprojām.

Visvairāk zinātnieki cer, ka reiz varētu izdoties atrast audioierakstu, kurā dzirdams, kādas skaņas izdevis šis dzīvnieks. Tas sniegtu bezprecedenta ieskatu šā tagad izmirušā dzīvnieka dzīvē.

Video fonā tiek stāstīts par to, ka Tasmānijas tīģeri ir ļoti reti un civilizācijas attīstības dēļ ir izspiesti no savas dabiskās dzīves vides.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu