Mediķu mirstība no Covid-19 Krievijā esot 16 reizes lielāka nekā citās valstīs (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Medicīnas darbinieku mirstība no Covid-19 Krievijā esot 16 reizes lielāka nekā valstīs ar līdzīgiem epidēmijas mērogiem, liecina Krievijas izdevuma “Mediazona” apkopotā informācija. 

Krievijas medicīnas nozares darbinieki internetā veido “Piemiņas sarakstu”, kurā tiek apkopoti no  Covid-19 mirušo Krievijas medicīnas darbinieku vārdi. 

Uz šīs nedēļas sākumu - 18.maiju - šajā sarakstā bija 222 cilvēku vārdi. “Mediazona” izdevās iegūt apstiprinājumu 186 sarakstā iekļauto cilvēku nāvei. 

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā līdz 18.maijam no Covid-19 kopumā miruši kopumā 2722 cilvēki. Saskaņā ar “Mediazona” aplēsēm, nāves gadījumu skaits bija 2864. 

"Mediazona” norāda, ka medicīnas darbinieki šīs nedēļas sākumā veidoja aptuveni 7% no visiem Covid-19 upuriem valstī. 

Salīdzinājumam Itālijā šis īpatsvars ir 0,65%, ASV – 0,48%, bet Irānā - 1,59%. 

“Mediazona” norāda, ka medicīnas darbinieku augsto mirstību galvenokārt var skaidrot ar lielo  profesionālo risku, jo daudziem medicīnas darbiniekiem trūkst nepieciešamo aizsardzības līdzekļu. 

"Mediazona” norāda, ka divas trešdaļas no visiem apstiprinātajiem  medicīnas darbinieku nāves gadījumiem no Covid-19 reģistrēti četros reģionos - Maskavā, Maskavas apgabalā, Sanktpēterburgā un Dagestānā. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu