Zakerbergs pārliecināts, ka "Facebook" spēs novērst iejaukšanos ASV vēlēšanās (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scnapix

Sociālā tīkla "Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs ceturtdien paziņoja, ka ir "samērā pārliecināts" par viņa uzņēmuma spējām novērst centienus ietekmēt šogad paredzēto ASV prezidenta vēlēšanu politisko iznākumu.

Intervijā britu raidsabiedrībai BBC Zakerbergs sacīja, ka sociālais tīkls ir labāk sagatavots stāties pretī tīmekļa dezinformācijas kampaņām,

vienlaikus atzīstot, ka "Facebook" veikums 2016.gada kampaņas gaitā nav bijis pienācīgā līmenī.

"Valstis turpinās censties ietekmēt, un mēs šādas problēmas vēl redzēsim, bet mēs kopš 2016.gada esam daudz ko iemācījušies, un es esmu samērā pārliecināts, ka mēs spēsim nosargāt gaidāmo vēlēšanu godīgumu," viņš sacīja.

Centieni nepieļaut iejaukšanos vēlēšanās "mazliet ir kā bruņošanās sacensības" ar tādām valstīm kā Krievija, Irāna un Ķīna, norādīja Zakerbergs.

"Facebook" iepriekš izpelnījies pārmetumus, ka tas sekmējis ASV pašreizējā prezidenta Donalda Trampa nonākšanu Baltajā namā, nepietiekami vēršoties pret dezinformācijas kampaņām, ko tīmeklī izvērsa ārvalstu valdības.

2017.gada oktobrī sniedzot liecības ASV Senātā, "Facebook" atzina, ka 2016.gada vēlēšanu kampaņas gaitā un pēc vēlēšanām Krievijas atbalstīts saturs sociālajā tīklā sasniedzis 126 miljonus amerikāņu.

Kampaņas laikā, kad notika cīņa starp Trampu un demokrāti Hilariju Klintoni, no 120 Krievijas atbalstītiem viltus profiliem publicēti 80 000 ierakstu, norādīja uzņēmums.

Vaicāts par pieeju dezinformācijai pašreizējās koronavīrusa krīzes laikā, Zakerbergs sacīja, ka viņa uzņēmums dzēš saturu, kas tīkla lietotājiem var nodarīt "tūlītēju kaitējumu".

"Facebook" izdzēsis Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru ierakstu, kurā viņš apgalvoja -  zinātnieki ir "pierādījuši", ka pastāv zāles pret koronavīrusu.

"Tā, saprotams, nav patiesība, un mēs to izdzēsām. Nav būtiski, kas to saka," uzsvēra Zakerbergs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu